Newsroom

Newsroom

Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιο ήταν κανονικά το επίθετο και πώς απέκτησε αυτή την ιδιαίτερη μορφή

Η αφήγηση του ίδιου του Γιώργου Καραϊβάζ στον Γιώργο Καραμέρο για την προέλευση του επιθέτου του

4075663

Συγκλονισμένος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος από την είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του με 17 σφαίρες.

Δεκάδες συνεργάτες του γνωστού δημοσιογράφου, αναρτούν ως φόρο τιμής στον αστυνομικό συντάκτη λίγα λόγια αγάπης, αλλά και καθημερινές ιστορίες από την εργασιακή ζωή τους μαζί του.

Ένας εξ’ αυτών, ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1 μαζί με τον Καραϊβάζ, επέλεξε να αφηγηθεί μια ιστορία που τού έχει πει ο ίδιος ο Γιώργος Καραϊβάζ για την προέλευση του πολύ ιδιαίτερου επιθέτου του.

Όπως λέει ο Γιώργος Καραμέρος, «κάποτε τον ρώτησα από που βγαίνει το επώνυμό του. Τοτε μου περιέγραψε μία ιστορία που αφορούσε τον παππού του ο οποίος ήρθε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία.

“Καραϊβαζίδης λεγόταν Γιώργο αλλά στην καταγραφή ένας γραφιάς σε έναν υπαίθριο πάγκο μπροστά από τον οποίον σχημάτιζαν ουρά οι παππούδες μας, κουράστηκε να το γράψει ολόκληρο και του έκοψε την κατάληξη. Και από τότε έμεινε και στον παππού και στον πατέρα και σε μένα” μου είπε», αφηγείται ο Γιώργος Καραμέρος στον αποχαιρετισμό του προς τον συνάδελφό του.

Ολόκληρο το κείμενο που δημοσίευσε ο Γιώργος Καραμέρος στο flash.gr έχει ως εξής:

Το ποιος σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ είναι δουλειά της αστυνομίας να το βρει. Σε μία εποχή κρίσης για το σώμα. Σε μία εποχή που ο υπόκοσμος σηκώνει πάλι κεφάλι.

Με τον Γιώργο συνυπήρξαμε πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1. Δεν ήμασταν φίλοι άλλα όποτε μιλούσαμε κοιταζόμασταν στα μάτια. Καλός γνώστης του ρεπορτάζ του. Αξιοπρεπής παρουσία, παντού και πάντα. Η είδηση της δολοφονίας του σόκαρε όλους μας, στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και τους περισσότερους Έλληνες που τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του. Κάποτε τον ρώτησα από που βγαίνει το επώνυμό του. Τοτε μου περιέγραψε μία ιστορία που αφορούσε τον παππού του ο οποίος ήρθε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία.

‘Καραϊβαζίδης λεγόταν Γιώργο αλλά στην καταγραφή ένας γραφιάς σε έναν υπαίθριο πάγκο μπροστά από τον οποίον σχημάτιζαν ουρά οι παππούδες μας, κουράστηκε να το γράψει ολόκληρο και του έκοψε την κατάληξη. Και από τότε έμεινε και στον παππού και στον πατέρα και σε μένα” μου είπε, και είναι σαν να τον βλέπω τώρα μπροστά μου σε εκείνη τη μεγάλη τάβλα στον τρίτο όροφο του ΑΝΤ1.

Ένας θρασύδειλος έκοψε σήμερα το νήμα της ζωής του Γιώργου. Τα συλλυπητήριά μου και τα Συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων του Flash στην οικογένειά του….

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…