Γιώργος Καπουτζίδης: Η σημαία μας είναι πολλά χρώματα τα οποία μπορούν να συνυπάρξουν

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο Κόκκινο  με αφορμή το Athens Pride, του οποίου την κεντρική εκδήλωση παρουσιάζει.

Γιώργος Καπουτζίδης

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε για την ορατότητα των γκέι χαρακτήρων στην ελληνική τηλεόραση, για την ατάκα στη Eurovision περί «κακιάς αδερφής» που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και για την πραγματικότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα.

Για την τηλεοπτική σειρά «Σέρρες», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι το πιο ειλικρινές και ανθρώπινο σενάριο που έχω γράψει. Δεν ήθελα να έχει ούτε διδακτικό, ούτε αυστηρό χαρακτήρα. Μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα, μετά από μία εμπειρία με τον δικό μου πατέρα όταν έσπασε το χέρι του και περάσαμε πολύ χρόνο μαζί στις Σέρρες. Κατάλαβα ότι θέλω να γράψω αυτή την ιστορία και να δείξω αυτή τη σχέση. Είναι μία δύσκολη σχέση αυτή του πατέρα με τον γκέι γιο. Ήθελα να δείξω στα γκέι παιδιά που μεγαλώνουν τώρα, πως μία τέτοια σχέση είναι κάτι που υπάρχει και μπορούν να το καταφέρουν».

«Τα αρνητικά σχόλια δεν θα σταματήσουν. Τα περί κακιάς αδερφής δεν με στεναχώρησαν. Αυτό που είπα ήταν ένα μήνυμα για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο αυτή τη στιγμή, ακούνε αυτή τη λέξη, πληγώνονται και πάνε στο δωμάτιό τους και κλαίνε. Ήθελα να τους πω ότι κι εμένα με είπαν αδερφή και δεν τρέχει μία. Κάποιοι το κατάλαβαν αυτό το μήνυμα, κάποιοι όχι και δεν με πειράζει. Εγώ ήξερα πού απευθυνόμουν» ανέφερε σχετικά με την ατάκα του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Εurovision.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Μητσιά, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε πως «Είμαστε ακόμα στη διαδικασία που προσπαθούμε να συνεννοηθούμε σχετικά με το τί πρέπει και τί δεν πρέπει να λέγεται. Ακόμα κι εγώ αν μιλήσω με έναν 22χρονο θα πω πολλά πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ο νέος θα με διορθώσει. Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει ένα λάθος κι εμείς μπορούμε να τον διορθώσουμε. Είναι άσχημο να λες πως η εκδήλωση της αγάπης και της στοργής είναι κάτι που προσβάλλει. Πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία να τα διορθώνουμε τα πράγματα. Ο κύριος Μητσιάς φάνηκε να καταλαβαίνει ότι αυτό που είπε ενόχλησε και έσπευσε να το διορθώσει. Αυτό είναι κέρδος».

«Φέτος θα παρουσιάσω το Athens Pride. Η υπερβολή που κάποιοι βλέπουν στο Pride, είναι πέντε φωτογραφίες. Οι παρευρισκόμενοι είναι 100.000 και μένουν αυτές οι πέντε φωτογραφίες. Εγώ πήγα στο Pride με την αδερφή μου, την ανιψιά μου και τον σύντροφό μου. Το ίδιο και μία κυρία δίπλα μας με την κόρη της. Είδατε πουθενά καμία δική μας φωτογραφία; Δεν μας έβαλε κανένας. Γιατί; Αν θέλεις να βγάλεις συμπέρασμα για το Pride, βάλε φωτογραφίες από τους 100.000 ανθρώπους. Αν τους δείξεις όλους, θα καταλάβεις και γιατί κάποιοι έχουν ασυνήθιστη εμφάνιση. Γιατί και αυτός με την ασυνήθιστη εμφάνιση, έχει λόγο που είναι έτσι. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει πολλή καταπίεση και δυσκολία στη ζωή του. Βρίσκεται εκεί για να αντισταθεί σε αυτή την καταπίεση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων και άνευ όρων, αλλά να κάνουμε face control. Η σημαία μας είναι πολλά χρώματα. Δεν θα γίνει ποτέ ίδιο το ένα με το άλλο, αλλά μπορούν να συνυπάρξουν».

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…