Γιλντιρίμ:Η συμφωνία για μεταναστευτικό δεν θα επηρεαστεί

Τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση για ''πάγωμα'' της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο την συμφωνία με την Ε.Ε. έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

5b1bab241dc524ab518b4583

Σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πήρε θέση για την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, και δήλωσε: «Ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε (σ.σ. την απελευθέρωση των ‘8’). Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους γκιουλενιστές που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε τούτη τη χώρα. Αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση. Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής ακτοφυλακής, το πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδει ότι από 1η Ιανουαρίου – 5 Ιουνίου συνελήφθησαν στις τουρκικές ακτές 10.236 παράνομοι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στα ελληνικά νησιά και 10 ‘έμποροι’. Στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι 26 παράνομοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Η τουρκική ακτοφυλακή διενήργησε 233 επιχειρήσεις εναντίον της παράνομης μετανάστευσης.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…