Newsroom

Newsroom

Γιατσένιουκ: Είτε χαιρέτησε ναζιστικά είτε όχι απευθυνόταν σε νεοναζί

Τις τελευταίες ώρες εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, έχουν πάρει φωτιά οι ανά τον κόσμο… μονταζιέρες. Τελευταίο της θύμα φέρεται…

Τις τελευταίες ώρες εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, έχουν πάρει φωτιά οι ανά τον κόσμο… μονταζιέρες. Τελευταίο της θύμα φέρεται να είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά.


Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο youtube έχει την υπογραφή Вставай Украина / Харьков / 12.04.2013 που σημαίνει ότι ο Γιατσένιουκ μίλησε στο κέντρο της πόλης Χάρκοβο, ανατολικά της Ουγγαρίας, πέρυσι, όταν ο Ουκρανός οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών της Τιμοσένκο, δεν είχε γίνει ακόμη πρωθυπουργός.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Γιατσενιούκ ανεβασμένος σε εξέδρα στο Χάρκοβο να μιλάει σε πολυπληθή συγκέντρωση, και να σηκώνει το χέρι του για να χαιρετίσει κάποιον στο πλήθος. Το χέρι σηκώνουν και οι δύο ηγέτες της τότε αντιπολίτευσης, κάνοντας χαιρετισμό. Από το βίντεο δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα κατά πόσο πρόκειται για το ναζιστικό Heil Hitler. Ωστόσο αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Γιατσενιούκ απευθυνόταν σε πολυπληθή συγκέντρωση του ακροδεξιού – νεοναζιστικού κόμματος Σβόμποντα και ότι είτε χαιρέτησε ναζιστικά είτε έπεσε θύμα της ρωσικής μονταζιέρας, απευθυνόταν στα μέλη του.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…