Γιατρούς…«κομάντο» αναζητά το υπουργείο Υγείας για να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ

Η ηθική, ψυχολογική αλλά και φυσική εξάντληση των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας φαίνεται να αποτελεί στόχος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δείχνει να αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα.

Αίσθηση προκαλεί η εντολή που έδωσε το υπουργείο Υγείας σε όλες τις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) της χώρας για την τοποθέτηση ενός γιατρού «κομμάντο» σε όλα τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το ygeianet.gr, με το εμπιστευτικό έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο σε όλες τις ΔΥΠΕ, τις ζητά να ορίσουν έναν γιατρό που να ανταποκρίνεται σε περιστατικά όταν δεν λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρεται: «παρακαλούμε να οριστεί ένας ιατρός «κομάντο» με τον αναπληρωτή του, ο οποίος θα καλείται να αντιμετωπίσει σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας του ΤΕΠ του Νοσοκομείου οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει εντός των χώρων του Νοσοκομείου ή μεταφερθεί σε αυτό παρότι δεν είναι σε εφημερία λόγω τοπικής γειτνίασης».

Προφανώς ο όρος «κομάντο» προήλθε δια χειρός Θάνου Πλεύρη, μιας και ο ίδιος δηλώνει βαθιά εμποτισμένος από τη στρατιωτική του εκπαίδευση ως καταδρομέας. Εξάλλου σ΄ αυτή την εκπαίδευση οφείλεται και η περίφημη καταδρομική επιδρομή του στα Εξάρχεια, τα οποία έκτοτε βιώνουν ημέρες και νύχτες Μονής Ουρσουλίνων.

Μετά τον ορισμό ιατρών-κομάντο τα Νοσοκομεία οφείλουν να επιλύσουν δεκάδες πρακτικά ζητήματα. Το πρώτο που θα ανακύψει είναι εάν οι κομάντο θα φορούν ιατρική ποδιά ή στολή παραλλαγής. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που θα μεταβαίνουν στα ΤΕΠ: θα πηγαίνουν βάδην ή επιβάλλεται να μεταβαίνουν έρπην, έχοντας φούμο στο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα έχασε τη ζωή του άνδρας στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας διότι δεν εφημέρευε.

Πηγή: ygeianet.gr

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» Όλα όσα είπε ο Θανάσης…

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Άτυχη ρεπόρτερ της ΕΡΤ1 προσπάθησε να καλύψει την καλοκαιρινή έξοδο και έπεσε πάνω σε έναν…