Γιατρός προειδοποιεί για τη χρήση κινητού στην τουαλέτα – Τι μπορεί να συμβεί (video)

Πολλοί φαίνεται ότι είναι οι κίνδυνοι αυτής της καθημερινής συνήθειας

frog 1037253 1280

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τη συνήθεια να πηγαίνουν στην τουαλέτα για την ανάγκη τους, παίρνοντας μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο για να περάσει η ώρα.

Βέβαια, κανείς δεν σκέφτεται τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτή τη συνήθεια καθώς σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάθει κάποιος μια σειρά από προβλήματα.

Ο Dr Sethi, λοιπόν, μοιράζεται ιατρικές συμβουλές σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, το οποίο μάλιστα έχει γίνει viral και αναλύει τους λόγους που ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τη χρήση του τηλεφώνου όταν κάνει την ανάγκη του στην τουαλέτα.

«Πρώτον, η χρήση του τηλεφώνου σας ενώ κάνετε την ανάγκη της μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο κάθισμα στην τουαλέτα, που μπορεί να προκαλέσει πίεση στο ορθό και τον πρωκτό σας.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αιμορροΐδες, ραγάδες πρωκτού και ακόμη και πρόπτωση ορθού», εξηγεί ο γιατρός.

«Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μέσο smartphone είναι πιο βρώμικο από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας», αναφέρει στη συνέχεια ο Dr Sethi.

Πέρυσι, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνα μεταφέρουν δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από ότι τα καθίσματα τουαλέτας.

Αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να επιμένει έπειτα από όλες αυτές τις πληροφορίες, να χρησιμοποιεί το κινητό του όταν κάνει την ανάγκη του, καλό θα είναι να έχει ένα απολυμαντικό και να καθαρίσει το τηλέφωνό του, αφού τελειώσει.

@doctorsethimd Here is why you should stop using phone on the toilet #guthealth #guttok #healthtips #hemorrhoids #analfissuretok #constipation #phone #healthtok ♬ original sound – Dr Sethi Gastroenterologist

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…