Newsroom

Newsroom

Γιατροί του Κόσμου: Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά

Για ανθρωπιστική κρίση που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον «πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται» μίλησε ο…

Για ανθρωπιστική κρίση που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον «πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται» μίλησε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας.

«Εμείς δεν λέμε “βοήθεια μόνο για Έλληνες”, λέμε “βοήθεια μόνο για ανθρώπους”» τόνισε ο κ. Κανάκης συμπληρώνοντας ότι ένα χρόνο πριν οι Έλληνες που στράφηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για βοήθεια άγγιζαν το 30% ενώ φέτος το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο.

«Έρχονται πλέον απογοητευμένοι άνθρωποι που πριν από ένα χρόνο δεν αποδέχονταν καν ότι έχουν πρόβλημα. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό θα επιτείνεται. Προστέθηκαν πια στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα, άνθρωποι που ήταν στο ταμείο ανεργίας και τώρα πια δεν είναι, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, άνθρωποι που είχαν στην άκρη κάποιες οικονομίες και τελείωσαν» λέει ο κ. Κανάκης.

«Μιλάμε για παράδειγμα για τους άστεγους, ξεχνώντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν από δω κι από κει, που ζουν ανά πάσα στιγμή με την απειλή της έξωσης ή ζουν με τη βοήθεια των δικών τους» και προσθέτει «Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Το πετρέλαιο στα ύψη, οι άνθρωποι ευάλωτοι με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα».

Ο ίδιος περιγράφει τις εικόνες που συναντά καθημερινά στα πολυϊατρεία της οργάνωσης, και δηλώνει πως εξοργίζεται με την αμηχανία με την οποία το κράτος παρακολουθεί την Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει