Γιατροί και αστυνόμοι

Αλλη µία επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., για την οποία όμως δύσκολα θα καυχηθεί.

astinomia 1

Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση ειδικευμένη στα 4/5 του ποινικού κώδικα: τοκογλυφία, απάτες, εκβιάσεις, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πλην όμως, μέλη της ήταν και πέντε αστυνομικοί, οι τρεις αδέρφια, στρατολογηθέντα από τον πατέρα τους. Τι δηλοί αυτό; Πρώτον, ότι η οικογένεια παραμένει άθραυστος πυρήνας της κοινωνίας μας· τα μεταμοντέρνα ευρωπαϊκά ήθη δεν την αλλοίωσαν. Και δεύτερον, ότι η πολιτεία, όσο κι αν τη συκοφαντούν, δουλεύει σαν τον Προμηθέα. Με προληπτική σωφροσύνη. Οχι κατόπιν εορτής, μέσα στο άγχος και στην τσαπατσουλιά.

Αν δεν είχε ληφθεί εγκαίρως πρόνοια να προσλαμβάνονται απεριορίστως αστυνομικοί, πώς θα καλύπτονταν τα κενά που προκύπτουν όποτε εξαρθρώνονται σπείρες στελεχωμένες και από ενστόλους; Ευτυχώς έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Ξέρουν από το ίδιο το αστυνομικό δελτίο ότι η εμπλοκή ΕΛΑΣιτών σε άνομα κυκλώματα δεν είναι «μεμονωμένο φαινόμενο». Για να μην προκύψει λοιπόν λειψανδρία, οπότε θα ανθήσουν η τοκογλυφία, οι απάτες, οι εκβιάσεις, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κτλ., καλύπτουν τις μέλλουσες τρύπες πριν καν υπάρξουν. Των φρονίμων τα παιδιά…

Οι γκρινιάρηδες βέβαια θα πουν ότι κενά υπάρχουν και στο ΕΣΥ. Και μεγαλώνουν αντί να καλύπτονται, αφού πληθαίνουν οι γιατροί που παραιτούνται, φοβούμενοι μήπως βρεθούν σε σανατόριο ψυχολογικής υποστήριξης ή στη φυλακή. Ετσι αδιάκοπα όπως δουλεύουν, συχνά σε ειδικότητα που δεν τη σπούδασαν, και δίχως την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αυξάνονται οι πιθανότητες να λαθέψουν.

Να τη διάβασε άραγε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την επιστολή παραίτησης του κ. Αθανασίου Κοντάρη, επιμελητή Α΄ του Περιφερειακού Ιατρείου της Σερίφου; Ή τώρα ασχολείται με τα σοβαρά, τη συλλογή ψήφων, και δεν έχει καιρό γα πολυτέλειες; «Οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών», λέει ο γιατρός, που το 2018 παράτησε τη σιγουριά και την άνεση της Σουηδίας για να υπηρετήσει το ΕΣΥ μας, «αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το ΠΠΙ Σερίφου είναι επισφαλείς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Οι λόγοι είναι ο φόρτος εργασίας, η αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί καθώς και η υποστελέχωση».

Ούτε συζήτηση. Βαλτός είναι. Υπονομευτής του τουριστικού μας οράματος.

Πηγή: Καθημερινή 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό