Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επικίνδυνη η καραντίνα στη Μόρια

Την απάνθρωπη καραντίνα που επιβάλλει η κυβέρνηση στον καταυλισμό της Μόριας καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τονίζοντας πως ενέχει σοβαρούς κινδύνους για 200 ευπαθείς ανθρώπους. 

MSF233970

Η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο μια απερίσκεπτη και δυνητικά ιδιαίτερα επιζήμια και επιβλαβή καραντίνα για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Αυτή η μαζική καραντίνα είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο μια απερίσκεπτη και δυνητικά ιδιαίτερα επιζήμια και επιβλαβή καραντίνα για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Αυτή η μαζική καραντίνα είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Πάνω από όλα, αυτού του τύπου τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να καλύψουν την απουσία ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στον καταυλισμό και την προστασία της όποιας αξιοπρέπειας έχει απομείνει στους ανθρώπους που ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 στους κατοίκους του νησιού αυξήθηκε πρόσφατα, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στη Μόρια. Καθήκον της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την ανταπόκριση του συστήματος δημόσιας υγείας για τους αιτούντες άσυλο της Μόριας και όχι να τους φυλακίσει υπό αυτές τις συνθήκες κόλασης προκειμένου να προστατέψει το νησί από την εξάπλωση του ιού.

Η Μόρια δεν είναι ασφαλής για κανέναν, ακόμα περισσότερο όμως για τους πάνω από 200 ανθρώπους που λόγω ηλικίας ή υποκείμενων νοσημάτων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θέτουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο από την COVID-19…».
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…