Newsroom

Newsroom

Γιατί ξανά ΣΥΡΙΖΑ;

Του Γιάννη Στέφου, υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ  Είμαστε εδώ, οι ίδιοι εμείς, ο λαός Δώσαμε πριν τις εκλογές…

stefos

Του Γιάννη Στέφου, υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ 

Είμαστε εδώ, οι ίδιοι εμείς, ο λαός

Δώσαμε πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αγώνες για να πείσουμε τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, φέραμε μια δύσκολη συμφωνία, που κανείς από μας δεν μπορεί να την υπερασπιστεί ως αριστερή λύση, δώσαμε όμως και στίγμα της πολιτικής μας με τα νομοσχέδια που αφορούσαν την ιθαγένεια, την ΕΡΤ, τις φυλακές , την παιδεία, τις 100 δόσεις. Η κυβέρνηση της Αριστεράς πνίγηκε με οικονομική ασφυξία από τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, λοιδωρήθηκε από τα εγχώρια συμφέροντα και τελικά έχασε τη δεδηλωμένη από  συντρόφους. Ο Τσίπρας δεν  πανηγύρισε για τα 85 δις που φέρνει το νέο πρόγραμμα. Δεν ήρθε  ως νικητής. Δεν έκρυψε τις πληγές του  αλλά τις άφησε ανοιχτές σε κοινή θέα. Δεν λειτούργησε ως πρόεδρος κόμματος αλλά ως πρωθυπουργός ενός λαού που δεν βολεύεται πια με τα ψέμματα.

Φθάσαμε εφτά μήνες μετά να επιστρέφουμε στο λαό και να ζητάμε την έγκρισή του να συνεχίσουμε. 

Ο λαός θα αποφασίσει αν η Αριστερή κυβέρνηση θα μείνει παρένθεση ή   θα δώσει την ισχυρή στήριξή του αυτή η Αριστερή κυβέρνηση να συνεχίσει να αγωνίζεται με στόχο,  παρ΄όλη   τη βαριά και δύσκολη συμφωνία, να πετύχει: Απομείωση του χρέους με συζήτηση που θα ξεκινήσει μετά την πρώτη αξιολόγηση του Οκτώβρη και αποδοχή της από όλες τις πλευρές. Αξιοποίηση του πακέτου των 35 δις για την ανάπτυξη. Δίκαιη κατανομή των βαρών σε βάρος των πλουσίων και όσων μέχρι σήμερα δεν υπέφεραν από τα μνημόνια και βέβαια άσκηση κυβερνητικής πολιτικής με   αντίρροπα μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, μάχη στη διαφθορά,  μέτωπο στη φοροδιαφυγή ,  αγώνας να βγούμε όσο πιο γρήγορα από την κρίση και με τις μικρότερες απώλειες για τους αδυνάτους. 

Και  αυτός ο αγώνας μας θέλει παρούσες και παρόντες όλους.

Και ναι δεν μετανιώνω καθόλου για τους αγώνες που δώσαμε ούτε για κείνους που θα δώσουμε ετούτη τη σύντομη προεκλογική περίοδο. Αγώνας να πείσουμε τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, και εμείς δεν μεταλλαχτήκαμε ξαφνικά, δεν γίναμε από τη μια μέρα στην άλλη μνημονιακοί, νεοφιλελεύθεροι, καταπατητές της δημοκρατίας, λιγότερο αριστεροί από τους άλλους. Είμαστε εδώ, είμαστε οι ίδιοι που με τους συντρόφους μας που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστήκαμε στους δρόμους και στα κινήματα τα συμφέροντα των αδικημένων. 

 Και ναι, με την ίδια θέρμη θα διεκδικήσουμε ξανά την ψήφο του λαού γιατί δεν είπαμε ψέμματα ούτε για τα οράματά μας, ούτε για τους βασικούς μας πολιτικούς στόχους. Και αυτά τα οράματα, αυτούς τους βασικούς μας πολιτικούς στόχους καλούμαστε να τους υπηρετήσουμε μέσα από δύσκολες συνθήκες. 

Αλλά εμάς, τους αριστερούς, τα δύσκολα μας δοκιμάζουν, μας οπλίζουν με πείσμα να πετύχουμε. “Πόλεμος θέσεων”  και “πόλεμος ελιγμών”.Δεν αφήνουμε τη διακυβέρνηση στους νεοφιλελεύθερους, δεν βολευόμαστε με τον αντιπολιτευτικό λόγο. Δεν λέμε “άσε τους άλλους να νομοθετούν, άσε το παλιό πολιτικό προσωπικό να ψηφίζει, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά  και συ κάθισε σε μία γωνιά  να διαμαρτύρεσαι, αγωνίσου να διατηρήσεις την ιδεολογική καθαρότητα, γι’ αυτήν να νοιάζεσαι και άσε το λαό προδομένο και ανυπεράσπιστο , άσε την ακροδεξιά να κάνει τη δουλειά της” .

Ο Τσίπρας είναι  θαρραλέος πολιτικός που διαπραγματεύεται σκληρά, όπως είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, είναι ένας αποφασισιτικός πολιτικός που ενημερώνει συνεχώς το λαό για τις εξελίξεις , που προσφεύγει στο λαό συχνά,  που δεν παριστάνει τον αλάνθαστο, που δεν διεκδικεί το θέσφατο  και γι’ αυτό  θέτει προς έγκριση από το λαό  ή απόρριψη τα σωστά και τα λάθη του. 

Δεν θέλουμε άλλες αποδράσεις, δεν θέλουμε άλλη ενδοσκόπηση, η κοινωνία ενδιαφέρεται για το ποιος μπορεί να τη βγάλει από το αδιέξοδο και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε.          Χρωστάμε σε αυτόν το λαό που βάζει πλάτη και συνεχώς μας φωνάζει  να μην προδώσουμε την ελπίδα του. 

Ετούτες τις τελευταίες μέρες κάποιοι ονειρεύονται παλινόρθωση σε μια κυβέρνηση “ομογενοποιημένη, απαίτηση της κρίσης”. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή για να αποδείξουμε πως η  διακυβέρνηση μπορεί και είναι και υπόθεση της αριστεράς , μια αριστεράς που δεν θα αρκείται σε ρόλο κομπάρσου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr