ΑΚ

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Γιατί τόση «ομερτά» από την ΕΛΑΣ για τις συμμορίες της Λούτσας -Μέσω… Τουρκίας η ενημέρωση

Η μαζική δολοφονία στη Λούτσα απασχολεί την επικαιρότητα ωστόσο οι πληροφορίες για τις εξελίξεις έρχονται από... Τουρκία.

δολοφονια λουτσα

Μέσω… Τουρκίας ενημερώνεται το ελληνικό κοινό για μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Ο λόγος για την εκτέλεση έξι Τούρκων στη Λούτσα. Για μία κρίσιμη υπόθεση η ενημέρωση για το τι πραγματικά συνέβη με τη δολοφονία προήλθε από τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Ελληνική Αστυνομία δεν εξέδωσε καμία επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη των ερευνών και αρκέστηκε με μεγάλη καθυστέρηση σε ένα non paper.

Όταν στην Ελλάδα υπήρχε δημοσιογραφική «άγνοια» για το θέμα, τα τουρκικά media έγραφαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα των Τούρκων. Σε ένα θέμα τόσο κρίσιμο η ενημέρωση αφέθηκε στα «χέρια» των ΜΜΕ της γείτονος.

Άνθρωποι με εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην υπάρχει ούτε ένα επίσημο δελτίο Τύπου. Όσο για τις πηγές που θα έπρεπε να ενημερώνουν τους αρμόδιους συντάκτες, παρέχουν με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες, με τους περισσότερους να μη σηκώνουν το τηλέφωνο για τις στοιχειώδεις πληροφορίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης σε σχέση με την πληροφόρηση για το πρωτοφανές (σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων) έγκλημα στα αστυνομικά χρονικά είναι και το γεγονός ότι αρχικά διέρρευσε ότι τα θύματα είναι αλβανικής καταγωγής. Και αυτό παρότι ακόμα και τα πλαστά έγγραφα που είχαν πάνω τους δεν ήταν αλβανικά αλλά γαλλικά. Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πως έγινε η «σύγχυση» περί Αλβανών.

Το σημαντικότερο όσον αφορά στην εκτέλεση είναι ότι ακόμα και τώρα δεν υπάρχει «εικόνα» για τις διαστάσεις που έχει η υπόθεση.

Η άτυπη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ταυτοποίηση των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στη Λούτσα προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με τη Europol, την Interpol αλλά και μετά από επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα στις χώρες αυτές.

Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι νεκροί

Τα τουρκικά Μέσα που παρακολουθούν όσα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας έχουν και σήμερα εκτενή ρεπορτάζ για την πολύνεκρη επίθεση και την εγκληματική οργάνωση στην οποία φέρεται να ανήκουν τα θύματα.

Οι δολοφονηθέντες στη Λούτσα φέρεται να ανήκουν σε συμμορία Τούρκων εκτελεστών, γνωστής ως «Dalton» που κατηύθυνε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν που πλέον ζει στην Ιταλία ως δραπέτης. Ο Μπουγιούν φημίζεται για τη συμμορία πληρωμένων δολοφόνων με μοτοσικλέτες που έχει ιδρύσει στην Κωνσταντινούπολη και έχει δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα Milliyet φέρνει στο «φως» τα ονόματα των 6 δολοφονηθέντων, καθώς και φωτογραφία τους.

Όπως αναφέρει «η ελληνική αστυνομία, η οποία συγκέντρωσε 25 φυσίγγια από το σημείο, κρατά μυστική την ταυτότητα των νεκρών Τούρκων. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ένας από τους άνδρες του Μπουγιούν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ιταλία για λίγο καιρό».

Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Πηγή: Ιeidiseis

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…