Γιατί το πλοίο "Παναγιά Πάρου" βούλιαξε σε λιμάνι της Ισπανίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λιμάνι στην Ισπανία βούλαξιε το άλλοτε δημοφιλές ταχύπλοο πλοίο της NEL LINES, «Παναγιά Πάρου».

Συγκεκριμένα, το πλοίο βυθίστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στο του Αλχεθίρας στην Ισπανία. Το ταχύπλοο βρισκόταν εγκαταλελειμμένο και παροπλισμένο στο ισπανικό λιμάνι εδώ και 4 χρόνια τώρα. Παρουσίασε εισροή υδάτων κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Όπως γράφει το nautilia.gr, σε αυτό το γεγονός, πιθανότατα συνέβαλλαν η κακή του κατάσταση σε συνδυασμό με τη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη θάλασσα του Αλμποράν, με αποτέλεσμα το πλοίο αρχικά να καθίσει με την πρύμνη στο βυθό και στη συνέχεια να ανατραπεί με την αριστερή πλευρά του και να μισοβυθιστεί.

Το πλήρωμα σταδιακά κατάφερε να το εγκαταλείψει, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελούσε βασικό “αξιοθέατο” του ισπανικού λιμένα.

Πως βρέθηκε στην Ισπανία

Τον Ιούλιο του 2012, η ΝΕΛ Lines είχε ναυλώσει στην Inter Lines τόσο το «Παναγία Πάρου» όσο και το «Παναγία Θαλασσινή» μέσω μακροχρόνιας ναύλωσης ώστε να μπορέσει να πάρει οικονομική ανάσα. Και είχαν δρομολογηθεί στη γραμμή Μαρόκο – Ισπανία.

Το «Παναγία Πάρου» ήταν στην γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος και είχε κατασκευαστεί στο 1996, έχει μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15,02 μέτρα και βύθισμα 5,20 μέτρα. Και το πιο εντυπωσιακό; Η ταχύτητα ήταν 30 μίλια ανά ώρα. Οσο για την μεταφορική του ικανότητα; 573 επιβάτες και 148 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 106 Ι.Χ. αυτοκίνητα και τέσσερα φορτηγά.

Τα δύο πλοία είχαν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Leroux & Lotz της Γαλλίας και πέρασαν στον έλεγχο της ΝΕΛ όταν εξαγόρασε τη C-Link Ferries του Απόστολου Βεντούρη.

Το «Παναγιά Θαλασσινή» επέστρεψε το 2015 στην Ελλάδα ενώ το «Παναγία Πάρου» έμεινε στην Ισπανία.


Δείτε φωτογραφίες:Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την χθεσινή αντιφαστιστική επικράτιση στο κέντρο της Αθήνας και…