Newsroom

Newsroom

Γιατί το 2 είναι ο «μαγικός» αριθμός των Ευρωεκλογών – Το σενάριο που θα φέρει πολιτικό restart

Η αλήθεια είναι πως αν ο αριθμός 2 κυριαρχήσει στα εκλογικά αποτελέσματα, θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις

ευρωεκλογές 2

Οι Ευρωεκλογές 2024 είναι κοντά με τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να βρίσκονται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, με τα δεδομένα να είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο φανερή από ποτέ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει φέρει νέες συνήθειες που δεν είχαμε ξαναδεί στην πολιτική ζωή της χώρας και ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αγχώνεται… από τα «δεξιά».

Αυτό όμως που θα δώσει μια νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας είναι ένα νούμερο, που άλλοι το επιζητούν και άλλοι το απεύχονται.

Το 2 λοιπόν είναι το νούμερο που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις από την 9η Ιουνίου και μετά, γιατί αν κάποιο κόμμα το δει μπροστά στο εκλογικό του ποσοστό η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα αν η Νέα Δημοκρατία από το 41% προ λίγων μηνών πετύχει ένα ποσοστό κάτω του 30% θα μιλάμε για κατρακύλα και μια πολύ έντονη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση η οποία πλέον θα έχει αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Από την άλλη αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να φτάσει ή να ξεπεράσει το 20%, θα δείξει ότι επιστρέφει για τα καλά, καθώς θα εδραιωθεί στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα μπορεί πλέον έχοντας στην φαρέτρα του ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό να στοχεύει στην ολική πολιτική ανατροπή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν πως αυτό το σενάριο δεν είναι καθόλου απίθανο… το αντίθετο. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει ανώτατο εκλογικό όριο το 32-33% και είναι εξαιρετικά εύκολο να βάλει το 2 «μπροστά» αν αυξηθεί το κύμα αποχής.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με το 20% αν και προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα καταφέρει να το αγγίξει. Ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα εκφράσει την οργή του στις Ευρωεκλογές, εφόσον όμως αυτό συμβεί ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να ελπίζει πως θα φέρει τη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη… σε μονοψήφιο νούμερο.

Βέβαια ο αριθμός 2 θα είναι κομβικός και για τα «χαμηλά», καθώς τα κόμματα που παλεύουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή αν το δουν μπροστά δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση την επόμενη μέρα.

Από το 2,9% στο 3,1% μια Βρυξέλλες δρόμος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν κάποιο κόμμα θα βγάλει από την κληρωτίδα της κάλπης, τζόκερ το 2!

Ειδήσεις σήμερα:

Πορτοσάλτε και Παγώνη συμβουλεύουν τον Κασσελάκη για τα μπουζούκια: «Εμείς οι δεξιοί ξέρουμε» (video)

Φονικό στο Κιλκίς: «Ο κτηνοτρόφος ήθελε να ασελγήσει σε παιδιά και πήγαμε να του ζητήσουμε τον λόγο»

O Μπομπ Κατσιώνης μετέτρεψε σε Heavy Metal το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι – «Αν είχαμε πάει με αυτή την version θα είχαμε κερδίσει» (video)

Ένταση στην ΕΡΤ ανάμεσα σε Αρβανίτη και Παπαχλιμίντζο: «Ο εθνικός αρχισυντάκτης δεν αφήνει να διαβάσετε αυτό που σας έδωσα» (video)

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της