«Γιατί ψηφίζετε για τις συντάξεις αν είναι συναλλαγή για το Μακεδονικό;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα για να δεχτεί τελικά ερωτήματα από τον Αλέξη Τσίπρα τα οποία άφησε ουσιαστικά αναπάντητα. 

Τσίιπρας

Κατά την πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε άρον άρον να καταφύγει στο ονοματολογικό σε μία προσπάθεια να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της συζήτησης. Εκτός από τη ρητορική περί προδοσίας και μειοδοσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης -υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του- ισχυρίστηκε ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής που συνδέεται με το Μακεδονικό.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε το εξής απλό εκθέτοντας τον κ. Μητσοτάκη: «Αφού με αυτόν τον νόμο (σ.σ. για τη μη περικοπή των συντάξεων) φέρνουμε τη συναλλαγή γιατί τον ψηφίζετε;». Και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας αν είναι προϊόν συναλλαγής για ένα μείζον εθνικό θέμα» (Πρώτο βίντεο).

Ως προς τις εγκλήσεις του κ. Μητσοτάκη περί μειοδοσίας και προδοσίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν επί του Μακεδονικού, κανένα στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν αποκάλεσε κανέναν «μειοδότη και προδότη»«Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη, δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες» είπε ο πρωθυπουργός κερδίζοντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι.

Ως προς τις αντισυγκεντρώσεις που καλούνται κατά της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 1963 με το τρίκυκλο της ανωμαλίας και την δολοφονία Λαμπράκη από τον Γ. Κοτζαμάνη. «Αλλά εσείς είπατε πρόσφατα: “Ποιος νοιάζεται για το τι έγινε το 63″…» στηλίτευσε ο πρωθυπουργός.

«Θα πάρετε όμως την ανάλογη απάντηση και στην πολιτική συγκέντρωση αλλά και την ώρα της κάλπης» τόνισε.

«Από το 1959 ο Αβέρωφ αναγνώριζε Μακεδονική γλώσσα»

Ως προς το ζήτημα της γλώσσας, υπενθύμισε την περιβόητη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 όταν και αναγνωρίστηκε η λεγόμενη Μακεδονική γλώσσα, ενώ ανέγνωσε και από τα πρακτικά συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, του 1959, απόσπασμα από την ομιλία του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος παραδεχόταν ότι στη σημερινή ΠΓΔΜ «ομιλείται η μακεδονική γλώσσα ενώ στην Ελλάδα ιδίωμα αυτής». Μάλιστα, τόνισε ότι στη συμφωνία των Πρεσπών αποσαφηνίζεται ρητώς ότι πρόκειται για γλώσσα των νότιων σλαβικών χωρών που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική ιστορία και την αρχαία ελληνική Μακεδονία (Δεύτερο βίντεο).

Για το ζήτημα της ιθαγένειας, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν αναγνωρίζεται ή καταρρίπτεται καμία εθνικότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας άνοιξε με τη συνέντευξή του στο Politico ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. 

 

5c0fcea4cd3a185224014662

Στο απόσπασμα που ανέβηκε στα αγγλικά από την “Politico” ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει: «Υπάρχουν φόβοι για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορεί να δουν την συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν». Αν ισχύει αυτό το απόσπασμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με την πΓΔΜ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τέτοιες αυτονομιστικές δυνάμεις, κάτι το οποίο η Ελλάδα βεβαίως δεν αναγνωρίζει.

«Μάλλον κάτι θα περιμένει ο φίλος σας για να παίζει τα ρέστα του…»

«Φωτογραφίζοντας» τον Β. Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός παρέθεσε πλείστα fake news που έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα του ΔΟΜ και τα οποία μετουσιώθηκαν σε «γραμμή» της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανταλλάγματα που πιθανώς περιμένει ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μιντιακού οργανισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ως προς τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του.

Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε ένα προς ένα τα πρωτοσέλιδα με ψευδείς ειδήσεις από τα Μέσα του ΔΟΜ. Ξεκίνησε από τον συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου που σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ζητούσε μίζα από έναν επιχειρηματία, διαπερνώντας τις δήθεν προμήθειες που ζητούσε ο κ. Κατρούγκαλος για διορισμούς (σ.σ. διαψεύστηκε από το ίδιο το Βήμα) και καταλήγοντας στην εξίσου δήθεν φωτογραφική διάταξη προκειμένου να εξαιρεθεί ο Μ. Μπαλαούρας για να γλιτώσει μείωση στις συντάξεις και το δυστύχημα της Αίγινας που κάποιοι επιθυμούσαν σόνι και ντε να επιβαίνει στο μοιραίο ταχύπλοο ο Αλ. Φλαμπουράρης.

«Τι να πιστέψουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για fake news και κιτρινισμό που αξιοποιείται από την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλώντας ανεπανόρθωτη φθορά στο πολιτικό σύστημα. αλλά να αξιοποιεί κόμμα αξ αντ για να κάνει πολιτική είναι επιβλαβές για το πολιτικό σύστημα.

Πηγή: documentonews.gr 

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…