Newsroom

Newsroom

Γιατί το "Πρώτο Θέμα" κρύβει τον συνιδιοκτήτη του;

Ποιος κρύβεται πίσω από το 40% του «Πρώτου Θέματος»; Είναι ο Ρέστης, ο Πάλλης ή μήπως κάποιος τρίτος, ο οποίος…

Ποιος κρύβεται πίσω από το 40% του «Πρώτου Θέματος»; Είναι ο Ρέστης, ο Πάλλης ή μήπως κάποιος τρίτος, ο οποίος εντέχνως αποκρύπτεται από τους διοικούντες την εφημερίδα; Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτει το HOT DOC που κυκλοφορεί, και επισημαίνει στην εκπομπή του στο HOT DOC Radio ο Κώστας Βαξεβάνης, ο μυστήριος μέτοχος της εφημερίδας δεν είναι άλλος από τον εκδότη δύο εφημερίδων και διαχειριστή μιας ιστοσελίδας. Τον κ. Αντώνη Πίκουλα. Ο άνθρωπος αυτός, πήρε το 2012 τις 500 μετοχές του Αναστάσιου Πάλλη, μέσω μιας offshore εταιρίας και κατέστη μέτοχος της εφημερίδας.

Το Πρώτο Θέμα όμως ουδέποτε ανακοίνωσε τη μεταβίβαση των μετοχών. Έδειχνε πάντοτε να προτιμά να του χρεώνουν ως μέτοχο τον Πάλλη, ο οποίος καταζητείται για απάτες στον ΟΤΕ, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η αντιτρομοκρατική ερευνά πιθανή σχέση του με νομιμοποίηση παράνομων όπλων, παρά να αποδεχθεί πως εκδότης του είναι ο Αντώνης Πίκουλας. Η εφημερίδα του Αναστασιάδη μάλιστα, με επιστολή της στην εφημερίδα «Αυγή», δεν αρνούταν τη συμμετοχή του Πάλλη στο μετοχικό της σχήμα, παρά τον χαρακτήριζε μικρομέτοχο.

Ποιος είναι όμως ο Αντώνης Πίκουλας; Πρόκειται για τον εκδότη των εφημερίδων «Αξία» και «Γαύρος» και για το διαχειριστή της ιστοσελίδας «axiaplus.gr». Φαίνεται να έχεις καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου τις δραστηριότητες, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, στηρίζει μέσω του «Γαύρου», ενώ αποτελεί τον ευνοημένο του Μαξίμου. Ο Πίκουλας έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω του ΟΠΑΠ χορηγίες συνολικού ύψους 115.000 ευρώ για μια εφημερίδα, την «Αξία», η οποία πουλά περίπου 1.500 φύλλα και για την ιστοσελίδα του «axiaplus.gr», η οποία βρίσκεται περίπου στη χιλιοστή θέση αναγνωσιμότητας, γεγονός που αποδεικνύει τις άριστες σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Από αυτή τη σύντομη ιστορία, ανακύπτουν σημαντικά ερωτήματα. Γιατί η εφημερίδα να αποκρύπτει τον μέτοχό της; Γιατί να αποδέχεται τη σχέση της με τον καταζητούμενο Αναστάσιο Πάλλη ή με τον προφυλακισμένο Βίκτωρα Ρέστη, σε συνεργασία με τον όμιλο του οποίου φαινόταν να έχεις αγοράσει το 40% των μετοχών του «Πρώτου Θέματος» ο Πάλλης; Γιατί δεν ανακοίνωσε ποτέ τη μεταβίβαση των μετοχών σε μια offshore και στον Αντώνη Πίκουλα; Τι μπορεί να κρύβει αυτή η offshore;

Όπως λέει ο Θανάσης Καρτερός, στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, όταν η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, τουλάχιστον ως προς την κυκλοφορία της, η οποία έχει ως προμετωπίδα τη διαφάνεια, δεν εμφανίζει τον μέτοχό της, υπάρχει πρόβλημα.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή εκπομπή του Κ. Βαξεβάνη στο HOT DOC Radio

Κλικάρετε στο εξώφυλλο για να δείτε την ηλεκτρονική έκδοση του HOT DOC


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…