Newsroom

Newsroom

Γιατί πανηγυρίζουν στην ΕΣΗΕΑ;…

Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στον κλάδο είναι να αποχωρήσουν Η απεργία είναι το έσχατο μέσο κινητοποίησης ενός εργαζόμενου και έχει στόχο να ενοχλήσει, να πιέσει εκείνον που ο εργαζόμενος θεωρεί ότι τον αδικεί ή εκμεταλλεύεται.

572093a11dc5246c1f8b49d3

Έχει επίσης στόχο να ευαισθητοποιήσει ακόμη και να κινητοποιήσει υπέρ των αιτημάτων των απεργών το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Η τελευταία κινητοποίηση της ΠΟΕΣΥ υποτίθεται ότι έγινε ενάντια στην κυβέρνηση και τα μέτρα που φέρνει και αφορούν το δημοσιογραφικό κλάδο. Αλήθεια πιστεύει κανείς στην ΠΟΕΣΥ ή την ΕΣΗΕΑ ή κάποια άλλη συνδικαλιστική οργάνωση ότι ενοχλήθηκε καθόλου η κυβέρνηση από την απεργία; Όποιος το πιστεύει ας κλείσει άμεσα ραντεβού με τον ψυχολόγο του ΕΔΟΕΑΠ, προλαβαίνει ακόμη! Πιστεύει κανείς συνδικαλιστής ότι ενδιαφέρεται ή πολύ περισσότερο τάσσεται υπέρ των αιτημάτων μας η κοινή γνώμη στη δεδομένη στιγμή και συγκυρία; Όποιος το πιστεύει μην κάνει τον κόπο να κλείσει ραντεβού στον ΕΔΟΕΑΠ ας πάει κατευθείαν στο φαρμακείο να ζητήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή να συνέλθει!

Τι έμεινε λοιπόν από αυτή την απεργία; Μετά από 5 ημέρες απεργίας κανένα αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση η οποία δήλωσε ότι όλα προχωρούν κανονικά απλά ίσως η κατάργηση του αγγελιοσήμου καθυστερήσει για ένα τρίμηνο.

Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι έχασαν αρκετά μεροκάματα, οι εκδότες κέρδισαν τα μεροκάματα και κέρδισαν από τη χασούρα των ημερήσιων φύλλων που δεν κυκλοφόρησαν, ενώ κέρδισαν όλα τα οφέλη των σαββατιάτικων και κυριακάτικων εκδόσεων που και την προηγούμενη και αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν και θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Επίσης η απεργία δεν σταμάτησε με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών, αλλά επειδή δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν άλλο και βλέποντας να σπάει την ανέστειλαν. Έτσι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν εχθές το απόγευμα στα γραφεία τους (όσοι απουσίαζαν) με κατεβασμένα κεφάλια αφού ταλαιπωρήθηκαν, έχασαν αρκετά χρήματα για τις συνθήκες και δεν κέρδισαν απολύτως τίποτε σε σχέση με τα αιτήματά τους!

Οι συνδικαλιστές το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγάζουν ανακοινώσεις αγωνιστικού χαρακτήρα, να λένε ότι όλα πήγαν καλά και να προαναγγέλλουν διαγραφές για όσους προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία και όσους τελικά την έσπασαν.

Οι συνδικαλιστές απομονωμένοι από τους εργαζόμενους στον κλάδο, απομονωμένοι από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και το χειρότερο όλων απαξιωμένοι στην κοινή γνώμη, η μόνη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν είναι να αποχωρήσουν! Ειδικά εκείνοι που συνδικαλίζονται δεκαετίες.

Εντάξει κυρίες και κύριοι όσα είχατε να προσφέρετε τα προσφέρατε, ευχαριστούμε πολύ για ό,τι κάνατε, αλλά αφήστε επιτέλους τις ρημάδες τις καρέκλες, ναι τις δημοκρατικά και νόμιμα εκλεγμένες θέσεις σας. Δώστε τη δυνατότητα και ευκαιρία σε νέους συναδέλφους με περισσότερη όρεξη, πιο φρέσκα μυαλά με καλύτερη γνώση των καταστάσεων στον κλάδο, αλλά και καλύτερη επαφή με την κοινωνία, να παλέψουν για τον κλάδο. Αφήστε να μπουν στα διοικητικά συμβούλια άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει δημοσιογραφία το 2016 όπου η είδηση και η πληροφορία δεν περνάει πια μέσα από το χαρτί 24 ώρες μετά, δεν περνάει καν μέσα από μικρόφωνα και κάμερες, αλλά περνάει μέσα από ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και βρίσκεται στην παλάμη των πολιτών όπου και να βρίσκονται.

Αν υπάρξει μια θετική εξέλιξη από αυτή την τραγική σε όλες τις εκφάνσεις της απεργιακή κινητοποίηση αυτή θα είναι να καταλάβουν οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι πρέπει αύριο το πρωί κιόλας αντί να προχωρήσουν σε διαγραφές να ανακοινώσουν την αποχώρηση τους.

πηγη enimerosi24.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»