Newsroom

Newsroom

Γιατί οι άνδρες δεν παραδέχονται ποτέ το λάθος τους;

Τίποτα δεν μπορεί να σε εξοργίσει περισσότερο από κάποιον που αρνείται να παραδεχτεί το λάθος του. Υπάρχουν άτομα που ακόμα και αν έχεις να τους παρουσιάσεις επιχειρήματα για το λάθος τους εκείνα αρνούνται την αλήθεια και βρίσκουν ένα σορό δικαιολογίες για να πείσουν ότι έχουν κάνει το σωστό.

590c52211dc52477248b4a31

Κάποιες φορές το άτομο αυτό που αρνείται το λάθος του είσαι εσύ ο ίδιος. Αν είσαι γένους αρσενικού όμως υπάρχει μια «δικαιολογία» γι’ αυτή την ξεροκεφαλιά σου.

Σύμφωνα με την Elite Daily, οι επιστήμονες συνδέουν αυτή την άρνηση του να παραδεχτεί ένας άνδρας το λάθος του με τα επίπεδα τεστοστερόνης. Έπειτα από ένα πείραμα που διεξήγαγαν κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

«Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι η ομάδα στην οποία χρησιμοποιήθηκε τεστοστερόνη προχωρούσε ταχύτερα στο να βγάλει συμπεράσματα και να κρίνει προχωρώντας σε εικασίες που ήταν συνήθως λανθασμένες», εξήγησε ο καθηγητής Colin Camerer,που εργάστηκε για τη μελέτη.

«Η τεστοστερόνη αναστέλλει τη διαδικασία της διανοητικής επαλήθευσης της εργασίας σας ή της αύξησης της διαισθητικής αίσθησης ότι «είμαι σίγουρα σωστός» επισημαίνει ο καθηγητής.

Όσο για το πώς συνέβη αυτό το πείραμα;

Οι επιστήμονες έδωσαν σε ένα σύνολο συμμετεχόντων επιπλέον τεστοστερόνη και στο άλλο καθόλου.

Έπειτα δόθηκαν μαθηματικά προβλήματα και στις δύο ομάδες τα οποία κλήθηκαν να λύσουν. Προς έκπληξη διαπιστώθηκε ότι αυτοί που είχαν επιπλέον επίπεδα τεστοστερόνης ήταν πιο πιθανό να κάνουν λάθος. Στην πραγματικότητα, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να απαντήσουν σωστά.

Όχι μόνο αυτό, αλλά κατέληξαν πολύ γρήγορα σε εσφαλμένα συμπεράσματά ενώ όταν τους είπαν ότι είχαν κάνει λάθος, τους πήρε λίγο χρόνο για να βρουν τη σωστή απάντηση.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…