Γιατί ο Σταύρος άλλαξε "τροπάριο" και δεν…πιστεύει πλέον στις δημοσκοπήσεις

Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά στην επιλογή της ελληνικής κοινωνίας και θα του δώσει τη δυνατότητα να καθορίσει…

2353333 0

Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά στην επιλογή της ελληνικής κοινωνίας και θα του δώσει τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις στην επόμενη κυβέρνηση, εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης. Σχολιάζοντας από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και οι οποίες παρουσιάζουν «κολλημένο» στα παλιά του ποσοστά το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και τόνισε πως τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις. Καμία σχέση οι όψιμες απόψεις του Σταύρου για τις δημοσκοπήσεις με αυτές που εξέφραζε στις προηγούμενες εκλογές. Ο λόγος; Δεν είναι η «αξιοπιστία» τους αλλά το γεγονός πως τώρα οι δημοσκόποι δεν τον παρουσιάζουν να έχει δυναμική για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη σε αντίθεση με όσα έλεγαν για την προηγούμενη μάχη στις κάλπες.

Επίσκεψη στο ΚΑΤ

Την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας, όπως είπε, λύνοντας κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα από μια προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΤ συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν προχώρησε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων παρά το ότι υπάρχει το πράσινος φως από την ΕΕ.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, τον διευθυντή της Γ’ Ορθοπεδικής Κλινικής και συζήτησε με το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σε αυτό το νοσοκομείο έχουμε 200.000 επισκέψεις τον χρόνο, 15.000 επεμβάσεις τις οποίες με λίγους ακόμα νοσηλευτές μπορεί να φθάσουν στις 30.000», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες «καθώς δεν έχει προχωρήσει τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί για αυτό.

» Προτιμά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να κάνει ‘μπαλώματα’, τοποθετώντας δικά της παιδιά, συγγενείς και φίλους παρά να λύσουν τα προβλήματα που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία από την απουσία νοσηλευτών» τόνισε και προσέθεσε:

«Καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα υγείας ώστε να μην επιβαρύνονται οι φτωχοί αλλά αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητ

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

AP21003354402598

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

"Θέλουμε να έρθει στο σπίτι του στην Αυστραλία", δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας