ΘΠ

Θάνος Πασχάλης

Γιατί ο κόσμος αγάπησε το MEGA της ψυχαγωγίας και μίσησε το MEGA της ενημέρωσης

Το "μαύρο" έπεσε στο Mega και αυτοί που χαίρονται ιδιαίτερα είναι -ποιοι άλλοι;- οι, επί πολλά χρόνια, αντίπαλοί του καναλάρχες, μιας και έφυγε επιτέλους από τη μέση ένας σκληρός ανταγωνιστής που άφηνε τη λιγότερη τροφή γι' αυτούς στο πιάτο. Και τι κερδίζουν στο εξής; Μα εκατομμύρια ευρώ από  την πίτα της διαφήμισης που έπαιρνε το Mega, επί 1,5 χρόνο, παίζοντας μόνο επαναλήψεις από τα σήριαλ που άφησαν εποχή... ένδειξη ότι  ο κόσμος αγάπησε το Mega  της ψυχαγωγίας. Ισχύει όμως το ίδιο και με το  Mega  της ενημέρωσης; Κατηγορηματικά όχι...

MG 1936 0

Αν το Mega εξέπεμπε και πάλι, ο τομέας της ενημέρωσης θα έπιανε πάτο καθώς,πολύ πριν από το “μαύρο”, είχε υποπέσει σχεδόν σε καθολική ανυποληψία χάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατών του. Ειδήσεις, εκπομπάρχες ακόμη και ρεπόρτερ, πλήρωσαν από το 2010 και μετά την απαρέσκεια του κοινού που άρχισε να τους εγκαταλείπει κατά κύματα και ταυτόχρονα να εκφράζει αισθήματα θυμού και αγανάκτησης για αυτούς.

Εάν στις οθόνες του Mega ξαναεμφανιζόταν το σήμα του δελτίου ειδήσεων η θεαματικότητά του θα ήταν περιορισμένη. Σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι του καναλιού, πληρώνοντας τις αμαρτίες των ολίγων τοξικών τηλεπαραθυράτων και διευθυντάδων, δεν θα μπορούσαν να πείσουν επ ουδενί το τηλεοπτικό κοινό  ώστε να τους εμπιστευτεί, όπως πριν από το 2010. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την περίοδο του “μαύρου” ζήτησαν από το τηλεοπτικό  κοινό συγνώμη για τη στάση τους απέναντι σε κοινωνικές ομάδες παρακαλώντας  να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Η πλάκα είναι ότι αυτοί που ζήτησαν συγνώμη δεν ήταν αυτοί που προξένησαν το κακό. Οι πραγματικοί καταστροφείς (ολετήρες) της ενημέρωσης του καναλιού παρίσταναν και συνεχίζουν να παριστάνουν τις πάπιες.

Και έτσι  όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτό τον τόπο  έφτασαν να την γλιτώνουν  τα ξερά και να καίγονται τα χλωρά κλαδιά. Εάν οι ικανοί ρεπόρτερ του καναλιού ξαναεμφανιζόταν στην οθόνη του Mega θα πλήρωναν, θέλοντας και μη,τις αμαρτίες των αστέρων συναδέλφων τους και διευθυντάδων που έσπειραν έχθρα και θυμό στην κοινωνία με τις νουθεσίες από τηλεοπτικής καθέδρας. 

Δεν αποτελεί σχήμα λόγου ότι  οι πολίτες έφτασαν μετά το 2010 να απεχθάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες  και να εχθρεύονται τη φιλομνημονιακή (μέχρι βρασμού) και διαπλεκόμενη με οικονομικά συμφέροντα στάση της ενημέρωσης που τους παρείχε το κανάλι εν αντιθέσει με τον τομέα της ψυχαγωγίας. Έτσι όσο πολύ αγάπησε ο κόσμος το ψυχαγωγικό  Mega, τόσο πολύ περισσότερο μίσησε μετά το 2010 το ενημερωτικό Mega… Όλα εδώ τελικά πληρώνονται.

Να λοιπόν και γιατί κάποιο νεότευκτο κανάλι ενώ χρησιμοποίησε δημοσιογράφους του Mega  δεν πέτυχε και πολλά. 

Είναι άδικο  για τους ρεπόρτερ του καναλιού να πληρώνουν αυτοί τη “νύφη” της καχυποψίας  που αφορά κατά βάση τους τοξικούς τηλεαστέρες  και διευθυντάδες  που έριξαν την ενημέρωση του καναλιού στα βράχια..Ευτυχώς που οι τελευταίοι εξακολουθούν να παραμένουν στα τηλεοπτικά αζήτητα… Ευτυχώς.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…