Γιατί ο Γιάννης Καλλιάνος προσχώρησε στη ΝΔ – τι απαντάει ο ίδιος

Την ένταξή του στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

57f4ea711dc524e4388b469b

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι έλαβε υπ’ όψιν του, τη γνώμη των πολιτών και σημειώνει ότι πρυτάνευσε η βούληση να αγωνιστεί για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δηλώνει παράλληλα εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πίστη του στην ανανέωση της πολιτικής ζωής και στην αξιοκρατία.

«Ύστερα από σοβαρό προβληματισμό, αποφάσισα να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία. Πήρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου τις απόψεις εκατοντάδων πολιτών με τους οποίους συζήτησα. Πρυτανεύει στην απόφασή μου η βούληση να αγωνιστώ για την απομάκρυνση από την εξουσία της σημερινής αναξιόπιστης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος και προσθέτει ότι: 

«Παρακολούθησα με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών από το βήμα της ΔΕΘ. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τη Συμφωνία Αλήθειας και τις μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση, είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας. Πιστεύω στην ανανέωση της πολιτικής ζωής, στην αξιοκρατία και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του χθες στη χώρα μας».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει ότι «ως πιστός στρατιώτης, συντάσσομαι με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποφύγει η χώρα τον γκρεμό» και επαναλαμβάνει ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης ασπαζόταν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ένιωσε ξένο σώμα και αποχώρησε. Τέλος, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζει ότι «η μοναδική αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ερ.: Κύριε Καλλιάνο, γιατί αποφασίσατε να προσχωρήσετε στη ΝΔ;

Απ.: Μετά από πολύ ώριμη σκέψη και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μου και την άποψη της κοινωνίας και βεβαίως ακούγοντας και τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μοναδική αξιόπιστη λύση, αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να βγει η χώρα από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για επενδύσεις, αξιολόγηση στο Δημόσιο και στήριξη των δύο σοβαρότερων πυλώνων: της υγείας και της παιδείας.

Ερ.: Όταν αποχωρήσατε από την Ένωση Κεντρώων είχατε στο μυαλό σας τη «μεταγραφή» σας στη ΝΔ;

Απ.: Στην Ένωση Κεντρώων πήγα με όλες τις αγνές προθέσεις εκπροσωπώντας την ιδεολογία του δημοκρατικού Κέντρου. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ασπαζόταν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ εγώ ένιωσα ξένο σώμα γι’ αυτό και αποχώρησα».

Ερ.: Θα πολιτευτείτε και σε ποια εκλογική περιφέρεια;

Απ.: Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Εγώ, ως πιστός στρατιώτης, συντάσσομαι με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποφύγει η χώρα τον γκρεμό. Όλα τα άλλα θα απαντηθούν τους επόμενους μήνες.

Δολοφονία Καραϊβαζ: Ανακάλυψαν ύποπτα εμβάσματα…στους φερόμενους δολοφόνους λίγο πρίν την δίκη

karaivaz

Δολοφονία Καραϊβαζ: Ανακάλυψαν ύποπτα εμβάσματα…στους φερόμενους δολοφόνους λίγο πρίν την δίκη

Ξεκινά αύριο η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν από την…

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

ερτ

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της.