Newsroom

Newsroom

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τι έκρινε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

5074091

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αυτή η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα, το αντίθετο στο μυαλό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εδώ και καιρό αυτό το ενδεχόμενο.

Για την ακρίβεια ήδη από τα μέσα Δεκέμβρη όταν σάρωνε η πανδημία και το στέλεχος  «Όμικρον» ήταν προ των πυλών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά αλλά τελικά στην ομιλία του στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ζήτησε για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο λόγος που δεν κατέθεσε τότε πρόταση μομφής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αφενός ότι δεν ήθελε να απολέσει για ένα εξάμηνο αυτήν τη δυνατότητα αφετέρου διότι εκκρεμούσε η ψήφιση του προϋπολογισμού που έτσι κι αλλιώς παραδοσιακά ενέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τότε έως σήμερα άλλαξαν πολλά πράγματα. Στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που επιμένει με 100 και πλέον νεκρούς ημερησίως προστέθηκε η πρωτοφανής κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους με τον χιονιά, της περιφέρειας του κ. Πατούλη αλλά και των δήμων της Αττικής που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν σε γαλάζιους δημάρχους.

Επιπροσθέτως, κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι πληροφορίες που έρχονται από τις μετρήσεις δείχνουν τη ΝΔ να χάνει ακόμη και δέκα μονάδες από το εκλογικό της ποσοστό του 2019 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να πάει σε πρόωρες εκλογές την ερχόμενη άνοιξη.

Παράλληλα το πουσάρισμα, πέραν πάσης λογικής, του ΚΙΝΑΛ και του νέου προέδρου του δείχνει και την αγωνία της οικονομικής ελίτ που έχει τα ΜΜΕ στην ιδιοκτησία της να πάει χωρίς περιπέτειες μέχρι το 2026 απορροφώντας τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και το περίφημο πέρασμα στην πράσινη ανάπτυξη.

Διαδικαστικά πάντως η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο (έτσι αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία) και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 31/01 όπου και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία χωρίς προφανώς να αναμένονται εκπλήξεις αφού η κυβέρνηση διαθέτει 158 βουλευτές. Οι πρώτες πάντως πληροφορίες θέλουν την ψηφοφορία να διεξάγεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: documentonews.gr

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…