Γιατί ο Άδωνις επιτίθεται στην Γεν. Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης;

Επίθεση στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης εξέπλευσε την Τετάρτη από το βήμα της βουλής ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σ΄ ένα απίστευτο παραλήρημα που κράτησε για το φινάλε της απολογίας του για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κα Παπασπύρου ότι κρατά κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου εργαζόταν μια εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη.

5a8efbda1dc52464238b4573

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, διαψεύδει κατηγορηματικά ό,τι της προσάπτει ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον Γ.Ε.Δ.Δ. τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων», αναφέρει συγκεκριμένα ενώ προσθέτει πως «σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για την διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ. και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος».

Σχετικά με την χθεσινή αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη ότι έχουν γίνει καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ η ίδια δεν τις ελέγχει. 

Η κα Παπασπύρου απαντάει μέσα από την ανακοίνωση: «Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ. και αφορά το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του Γ.Ε.Δ.Δ. και του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017».

Πάντως ερωτήματα προκαλεί γιατί το τελευταίο διάστημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται συνεχώς στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης την ώρα που εκείνη έρευνα το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ.

Άλλωστε και η ίδια στο παρελθόν είχε αποδώσει τις επιθέσεις στην ερευνά που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Με στοχοποιούν για την έρευνα στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ», είχε δηλώσει. Μήπως λοιπόν κάτι ξέρει ο Άδωνις και γι΄αυτό ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον της κας Παπασπύρου;

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…