Γιατί ο Άδωνις κάνει αγωγή στη Novartis που… «τον είχε αθωώσει στο εξώδικο»; (video)

Επανήλθε, αυτή τη φορά με αγωγή, κατά της Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας την Ελβετική πολυεθνική πως διασύρει την αξιοπρέπειά του καθώς δεν έχει ακόμα δηλώσει επίσημα πως δεν τον χρημάτισε. Μόνο που η αναγωγή, με το προ μηνός, εξώδικο... τον βρίσκει λειψό.    

adonis novartis

Μετά την κατάθεση της αγωγής κατά της Novartis, o αντιπρόεδρος βγήκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, να πει τον πόνο του, κατηγορώντας τη φαρμακοβιομηχανία ότι σιωπά στις κατηγορίες εναντίον του επιτρέποντας έτσι τον διασυρμό του. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει με στόμφο πως «δεν μπορεί η εταιρεία αυτή επί ένα χρόνο να σιωπά, επειδή τα έχει φτιάξει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». 

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι καταφανείς αντιφάσεις. Όχι στην σχέση που φαντασιώνεται ο πρώην υπουργός Υγείας, πως έχει η Novartis με την κυβέρνηση, αλλά στο -νομικό πλέον- επιχείρημά του πως η Novartis σιωπά, άρα επιτρέπει έτσι το διασυρμό του. Στο σημείο δηλαδή που βασίζεται νομικά η αγωγή του.

Γιατί αυτό είναι αντίφαση;

Στις 22 Οκτωβρίου, πριν περίπου 24 μέρες, ο συνήγορος του Άδωνη Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, πάλι στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε ενημερώσει πως κατ’ εντολή του αντιπροέδρου της ΝΔ, απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία ζητώντας να τοποθετηθεί δημόσια για το αν έδινε χρήματα σε πολιτικούς. 

Όπως λοιπόν ανέφερε ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της ΝΔ, η Novartis απάντησε ρητά πώς ουδέποτε δυσφήμισε ή συκοφάντησε τον Γεωργιάδη και πως για λόγους μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας δεν μπορεί να απαντήσει για το αν τον έχει όντως χρηματίσει. 

Το συμπέρασμα που ο ίδιος -με τη γνωστή του τακτική- και ο δικηγόρος του έβγαλαν τότε με κάθε επισημότητα, ήταν πως με τη στάση της η πολυεθνική τον αθωώνει, καθώς δεν παραδέχεται χρηματισμό.

Απο τη στιγμή λοιπόν που ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο δικηγόρος του, δήλωναν σε όλους τους τόνους πως η απάντηση στο εξώδικο που είχαν στείλει στη Novartis, τους δικαιώνει, για ποιο λόγο προχώρησαν χθες σε αγωγή κατά της εταιρείας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, χτίζει ένα-ένα τα αναχώματα της άμυνάς του, έχοντας εξασφαλίσει και τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι άλλωστε προσωπική του επιλογή. 

ΥΓ. Θυμίζουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, “ποστάροντας” εμμονικά, φωτογραφίες στο Twitter, δίπλα σε ταμπέλες γραφείων γερουσιαστών και άλλων αξιωματούχων. Εκτός από τις επισκέψεις του στις… ταμπέλες, ο ίδιος είχε επίσης ενημερώσει πως επισκέφθηκε και δικηγορικό γραφείο για να κάνει -από τότε- αγωγή στη Novartis. Το ότι η έδρα της Novartis είναι στην Ελβετία ήταν μια λεπτομέρεια που δεν μπορούσε να του χαλάσει την πραγματικότητα. Τελικά έκανε αγωγή στη Novartis στη Novartis της Ελβετίας και της Ελλάδας, στην… Ελλάδα.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων