ΜΚ

Μανώλης Καλουδάς

Γιατί μένουν στο συρτάρι τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων;

Μόνο ως βαθιά ανήθικη κι αντιδημοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβερνητική απόφαση να μην δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ζήτημα το οποίο έρχεται ξανά, σήμερα, στην επικαιρότητα με αφορμή την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

5111816

Ξανά, γιατί δεν πέρασε πολύς καιρός από την τραγελαφική ιστορία με τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, που άλλα έλεγε ο Μητσοτάκης κι άλλα ο Άδωνις.

Η Αστυνομία έκανε γνωστό, λοιπόν, με ανακοίνωσή που εξέδωσε στις 06.10 τα ξημερώματα, πως η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων αποτελεί εισήγηση της Επιτροπής. Δυστυχώς, όμως, για την ίδια την Αστυνομία και την πολιτική ηγεσία της χώρας, ο Αριστείδης Βατόπουλος – μέλος της Επιτροπής – διέψευσε πως η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο και τόνισε πως δεν γνώριζε κάτι μέχρι που τον ενημέρωσαν σχετικά οι παρουσιαστές της εκπομπής που φιλοξενήθηκε.

Όταν άλλα υποστηρίζει η Αστυνομία ή τα υπουργεία ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κι άλλα η Επιτροπή, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά ανθρώπινες ζωές.

Και η συζήτηση σταματά εκεί.

Ο μόνος τρόπος να μάθουμε τι ακριβώς συζήτησαν και εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής είναι η δημοσιοποίηση των πρακτικών, η οποία θα ήταν αυτονόητη σε μια χώρα που σέβεται το Σύνταγμα, τον πολίτη, τη Δημοκρατία και λειτουργεί με διαφάνεια.

Όχι όμως εδώ.

Εδώ, το τι συζητείται μεταξύ των μελών της Επιτροπής είναι κρυφό. Διότι αν ήταν φανερό «θα έπληττε την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της Επιτροπής», όπως χαρακτηριστικά είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Καταλάβατε; Η κυβέρνηση κόπτεται για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της Επιτροπής και γι’ αυτό δεν δημοσιοποιούνται τα πρακτικά.

Ναι, λέμε για την ίδια κυβέρνηση:

  • Που οι υπουργοί της μας έλεγαν ότι ο ιός δεν κολλάει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά τελικά αποτελεί πρώτη εστία μετάδοσης όπως μας ενημέρωσε ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος.
  • Που το καλοκαίρι έκανε «λάστιχο» τα μέτρα για τους ξένους τουρίστες γιατί ήξεραν ότι «ο τουρισμός δεν αύξησε τα κρούσματα», όπως αργότερα μας είπαν.
  • Που κουνούσε το δάχτυλο στους νέους, αλλά άφηνε ανενόχλητη την Εκκλησία να κάνει ό,τι θέλει.
  • Που… Πέτσωνε τα ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν έπαιρνε ικανά μέτρα στήριξης υπέρ των εργαζομένων.
  • Που οι υπουργοί της αγόραζαν μάσκες από εταιρείες με αμορτισέρ, μπακάλικα και κρεοπωλεία.
  • Που αύξησε τις προσλήψεις των μετακλητών.
  • Που ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια για αγορά εξοπλισμού στην Αστυνομία και προσέλαβε ειδικούς φρουρούς κι αστυνομικούς για το νέο σώμα της «Οδός».
  • Που…
  • Που…

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής επιβάλλεται να δοθούν στη δημοσιότητα. Μέχρι τότε, εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση απλά εργαλειοποιεί την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για πολιτικούς λόγους.

Ας τα δώσει λοιπόν όλα στο φως. Ιδού η Ρόδος…

Πηγή:Altsantiri

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…