Γιατί κύριε Μητσοτάκη δεν θέλετε έρευνα για τα Pandora Papers;

Ο ευρωπαϊσμός του Μητσοτάκη σταματάει εκεί που αρχίζει η Ευρώπη να απαιτεί έρευνα ενάντια στο μαύρο πολιτικό χρήμα

5406249

Είμαστε Ευρωπαίοι ή δεν είμαστε; Ε, φυσικά και είμαστε. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το «Μένουμε Ευρώπη» είναι αδιαμφισβήτητο και κατοχυρωμένο. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είναι και με συγκεκριμένο τρόπο Ευρωπαίος έως εσχάτων, με τον τρόπο που επιλέγει η συντηρητική παράταξη στο Ευρωκοινοβούλιο, το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ως εδώ καλά για τον Μητσοτάκη. Και Ευρωπαίος είναι και δεξιός και την κομψότητα την ευρωπαϊκή την έχει κάνει λάστιχο και τηλεοπτική παραγωγή.

Πού σταματάει ο Ευρωπαϊσμός του Μητσοτάκη; Εκεί που αρχίζει η Ευρώπη να απαιτεί έρευνα ενάντια στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Εκεί λοιπόν γίνεται Βαλκάνιος και κυρίως ύποπτος, σαν μαυραγορίτης που πασχίζει να κρύψει τον τενεκέ το λάδι.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, (578 ψήφοι υπέρ και 28 κατά) αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα για τα Pandora Papers, τα αρχεία δηλαδή που φαίνεται να αποκαλύπτουν διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Πρωθυπουργοί και οι οικογένειές τους (ανάμεσά τους ο Αντρέι Μπάμπις της Τσεχίας και ο Τόνυ Μπλερ) χρησιμοποίησαν offshore για να κινήσουν άνομο χρήμα το οποίο μάλιστα διοχέτευσαν σε αγορά ακινήτων. Για λόγους είτε ουσίας είτε τύπων (θα δείξει η ιστορία) το Ευρωκοινοβούλιο είπε ναι στην έρευνα. Ναι ψήφισε και η πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκει η ΝΔ. Δεν έκανε όμως το ίδιο η ΝΔ. Απαρνήθηκε το Ευρωπαϊκό προφίλ της και τη συμμετοχή στο ΕΛΚ και ψήφισε λευκό στην έρευνα με … εντολή Μητσοτάκη. Ψήφισε δηλαδή να μην γίνει έρευνα, γιατί αν ήθελε να γίνει θα ψήφιζε προφανώς υπέρ όπως και το ΕΛΚ.

Στα εγκλήματα, η παρεμπόδιση μιας έρευνας είναι και αυτή έγκλημα. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκληματεί; Δεν θέλει έρευνα; Δεν θέλει να μένει Ευρώπη με τρόπο που καταδεικνύει διαφάνεια και νομιμότητα; Γιατί έδωσε τέτοια εντολή στους Ευρωβουλευτές του;

Μήπως φοβάται πως η έρευνα για τα Pandora Papers θα πέσει σε κάποια οικογενειακή offshore όπως συνέβη με τα Paradise Papers; Εμείς δεν ξέρουμε, αλλά ο Μητσοτάκης ξέρει και μάλλον αυτό κινεί άκομψα τις κινήσεις του κομψού μας πρωθυπουργού.

Πρέπει όμως να εξηγήσει και στην κοινή γνώμη στην οποία ήδη δεν έχει εξηγήσει τα περί το Πόθεν Έσχες του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…