Ακόμα κι αν η επιστήμη τονίζει ότι τα καυτερά φαγητά κάνουν καλό, δεν μπορούμε όλοι να τα απολαύσουμε το ίδιο. Οι επιστήμονες έχουν βρει μερικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Ένας από τους λόγους είναι επειδή μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με μικρότερη ευαισθησία στα καυτερά. Μία ακόμα πιθανότητα είναι ότι μπορεί κανείς να «χτίσει» την αντοχή του στα καυτερά φαγητά, συνηθίζοντάς τα με τον καιρό.
Από την άλλη, μπορεί απλά εκείνοι που κατεβάζουν τις καυτερές πιπεριές σαν φιστίκια να είναι μαζοχιστές.
Για τις υπόλοιπες εξηγήσεις δείτε το βίντεο από το κανάλι Sci Show