Γιατί η νέα δήλωση Δένδια για τις παρακολουθήσεις δεν είναι μήνυμα στήριξης στον Μητσοτάκη

Την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό υποτίθεται πως εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών στο νέο του σχόλιο για τις παρακολουθήσεις, είναι όμως έτσι...;

Screenshot 4 6

Σε μια σημαντική δήλωση για τα νέα στοιχεία στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων προχώρησε ο Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η περίπτωση του υπουργού Εξωτερικών απασχολεί ιδιαίτερα μετά και το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Documento για την παρακολούθησή του. Ο Νίκος Δένδιας στο σημερινό του σχόλιο φαίνεται να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια πιο προσεκτική ματιά όμως εύκολα διαπιστώνεται πως τελικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Δένδια:

«Σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική, την Κεντρική Αφρική, θέματα εξαιρετικά σημαντικά για την ΕΕ.

Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να πω ότι η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο.

Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Και είναι ακριβώς η καταληκτική φράση του υπουργού Εξωτερικών που φανερώνει την πραγματική διάθεση του Ν. Δένδια.

Γιατί με τη φράση… «με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως», ο Νίκος Δένδιας ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αίτημα διαφάνειας και διαλεύκανσης της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας και την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό και στο Μαξίμου πως δεν θα ανεχθεί καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως περιμένει να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για «φως» στην υπόθεση, εκφράζει τη δίκη του θέση «αναμονής» πριν τη μάχη.

Στο ίδιο πλαίσιο δεν γίνεται να μην σημειωθεί η πρώτη και αιχμηρότατη αντίδραση του υπουργού στο δημοσίευμά της εφημερίδας Documento που πρώτο έκανε λόγο για παρακολούθηση του.

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους», διέρρεε τότε το περιβάλλον του Νίκου Δένδια.

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

κασσε κοες

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η…

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

φειδιας τικ

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δικαιλογήσει (σ.σ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…