Γιατί η κυβέρνηση της Κούβας απαγόρευσε τον "Τσε Γκεβάρα" και τον "Τσάβεζ"

Σε μέτρα προχώρησε η κυβέρνηση της Κούβας μετά την παρουσίαση δύο αρωμάτων με τα ονόματα «Ερνέστο» και «Ούγκο», με έμπνευση…

Σε μέτρα προχώρησε η κυβέρνηση της Κούβας μετά την παρουσίαση δύο αρωμάτων με τα ονόματα «Ερνέστο» και «Ούγκο», με έμπνευση βέβαια από τον Τσε Γκεβάρα και τον Τσάβεζ. Τα δύο αρώματα απαγορεύτηκαν και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης που τα κυκλοφόρησε θα τιμωρηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κούβας η οποία τους κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά.

«Για αυτό το σοβαρό λάθος, τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλονται θα ληφθούν» καθώς «πρωτοβουλίες αυτού του είδους δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτές από τους πολίτες μας ούτε από την επαναστατική κυβέρνησή» εξήγησε σε μια ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα Granma, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Τα δύο αρώματα παρουσιάστηκαν πριν από λίγους ημέρες, σε συνέδριο που διεξήχθη στην Αβάνα. Ο όμιλος Labiofam είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να κυκλοφορήσει τα αρώματα «Ερνέστο» και «Ούγκο» για να αποτίσει φόρο τιμής στους Τσε Γκεβάρα και Τσάβες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κούβας, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε πάρει την έγκριση των συγγενών των «εμπνευστών» των αρωμάτων, όπως είχαν ισχυριστεί τα στελέχη της κατά την παρουσίαση.

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…