Newsroom

Newsroom

Γιατί η κυβέρνηση εκβιάζει προβάλλοντας το πολυνομοσχέδιο ως προαπαιτούμενο

Απλός εκβιασμός προς την κοινωνία και τίποτα παραπάνω αποδεικνύεται η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την εκταμίευση της…

samaras stournaras 0

Απλός εκβιασμός προς την κοινωνία και τίποτα παραπάνω αποδεικνύεται η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την εκταμίευση της νέας δόσης από την τρόικα, πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, ενώ στελέχη της, δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν προδοτική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όποιου άλλου τόλμησε να διαφωνήσει. Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι το πολυνομοσχέδιο δεν ήταν προαπαιτούμενο και υπήρχε χρόνος και άνεση για να συζητηθεί.

Όπως εξήγησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο δημοσιογράφος Στάθης Σχινάς, η δικαιολογητική βάση της κυβέρνησης «τινάζεται» ουσιαστικά στον «αέρα», καθώς το αυριανό Eurogroup, το οποίο ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του, εμφανίζουν ως κομβικό, δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να δώσει καμιά εντολή για εκταμίευση δόσης. Αυτό συμβαίνει, γιατί η οποιαδήποτε δόση πρέπει πρώτα νε εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, αφού ως δανειστής νοείται κάθε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, πράγμα το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 15 έως 20 ημέρες.

Στο αυριανό Eurogroup, θα συζητηθεί απλώς η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας και όχι το περιβόητο  πολυνομοσχέδιο, για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια τα μέλη της τρόικας είναι έκπληκτα, διότι δεν έχει μεταφραστεί ακόμη, ούτε στα αγγλικά. Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του, δείχνει να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο έπρεπε μεν να ψηφιστεί χθες, όχι όμως για ουσιαστικούς λόγους, αλλά για δείξει η Ελλάδα ότι συμμορφώνεται στις επιταγές των δανειστών.. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…