Newsroom

Newsroom

"Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά στα πραγματικά ερωτήματα για Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε.";

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας σχολιάζοντας τον διορισμό Προεδρείου στη Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε, έκανε την παρακάτω δήλωση: ”H Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε συγκροτήθηκε ως…

argyriou

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας σχολιάζοντας τον διορισμό Προεδρείου στη Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε, έκανε την παρακάτω δήλωση:

”H Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε συγκροτήθηκε ως εταιρεία του ελληνικού δημοσίου με ειδική νομοθετική ρύθμιση από τον τότε υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη με αποκλειστικό στόχο να συμμετάσχει, μαζί με δημόσια εταιρεία που συγκρότησε η Ρώσικη Ομοσπονδία  και σε ποσοστό 50-50, στην ίδρυση κοινοπραξίας για την κατασκευή και στη συνέχεια τη διαχείριση, του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα διήρχετο από το ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία που είχαν συνομολογήσει ο Π. Λαφαζάνης και ο ρώσος ομόλογος του Α. Νόβακ στην Πετρούπολη.

Η κατασκευή αυτού του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο θα βάρυνε, κατά την ελληνορωσική συμφωνία, εξ’ ολοκλήρου τη ρώσικη εταιρεία, παρ’ ότι η Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε θα κατείχε το 50% της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού.

Η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τους γνωστούς μνημονιακούς λόγους, αμέσως μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τη Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε, δεν επέτρεψε στον Π. Λαφαζάνη να προχωρήσει ταχύτατα στη συγκρότηση της κοινοπραξίας με τη ρώσικη εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση, ενός άκρως επωφελούς έργου για την Ελλάδα , πάντα με βάση τη συμφωνία και τη σημαντική προεργασία που είχε γίνει ανάμεσα στο ελληνικό και το ρώσικο δημόσιο.

Προξενεί, επομένως, κατάπληξη, απορία και πλήθος ερωτηματικών το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έβαλε στο ”ψυγείο” την ελληνορωσική συμφωνία και  μαζί με αυτή την προώθηση του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο και αφού εκ των υστέρων χρησιμοποιεί ως άλλοθι γι’ αυτό την όξυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού, θυμήθηκε τη  Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες, προκειμένου να τοποθετήσει το γνωστό Προεδρείο  με όσα σχόλια, προεκτάσεις και αντιπαραθέσεις το συνοδεύουν.

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί σκόπιμο να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα; Εκτός αν οι στρεψοδικίες, οι μισές αλήθειες και οι αδιαφανείς επιδιώξεις θεωρούνται από την κυβέρνηση ως ”χρυσός”. ”

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…