ΓΚ

Γιώργος Καρελιάς

Γιατί η φιλική του κυβέρνηση δεν προστατεύει τον Πορτοσάλτε;

Σήμερα, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ανέχεται τη βία, γιατί η Αστυνομία δεν προστατεύει τον Άρη Πορτοσάλτε και αφήνει τη…δημοκρατία να κινδυνεύει.

μητσοτάκης πορτοσάλτε

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι ευθύς εξαρχής: Οσοι βάζουν γκαζάκια ή γράφουν συνθήματα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε-και οποιουδήποτε άλλου- με σκοπό να τον εκφοβίσουν, είναι ανόητοι και ανεγκέφαλοι. Και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για το απαράδεκτο της πράξης τους.

Σήμερα θέλουμε να επισημάνουμε κάτι άλλο. Ο Πορτοσάλτε έχει δεχτεί παρόμοιες επιθέσεις και στο παρελθόν, με άλλες κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, την 1η Σεπτεμβρίου 2018, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχαν γράψει υβριστικά συνθήματα στην εξώπορτα της πολυκατοικίας του.

Γιατί το επισημαίνουμε και ποια σημασία έχει; Για τρεις λόγους, που έχουν μια, κοινή, διάσταση:

Πρώτον, τότε ο παθών είχε απευθυνθεί στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη(ήταν η Ολγα Γεροβασίλη) με το ερώτημα «η Ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό;».

Δεύτερον, ο στενός πολιτικός φίλος του δημοσιογράφου, Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει τότε: «Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να επέμβει και η Αστυνομία να τον προστατεύσει και μαζί του την Δημοκρατία».

Τρίτον, η ΝΔ (αντιπολίτευση τότε) είχε κάνει το εξής σχόλιο: ««Η επίθεση που έγινε στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε είναι άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί η ανοχή στη βία και η απαράδεκτη στοχοποίηση ακόμη και δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλικά του ΜΜΕ και τα πληρωμένα τρολ του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την κυβέρνηση, αλλά οι επιθέσεις στο σπίτι του Πορτοσάλτε δεν σταμάτησαν. Εχει δεχθεί τουλάχιστον δύο στη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οπότε ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα:

– Ο Πορτοσάλτε γιατί δεν ρωτάει τον σημερινό αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεωδωρικάκο, τον οποίο συχνά φιλοξενεί στο στούντιο του Σκάι, αν «η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό», όπως ρωτούσε την Γεροβασίλη; Εκτός αν είναι δημόσιο αγαθό μόνο όταν κυβερνούν άλλα, πλην της ΝΔ, κόμματα.

-Ο, πολύ εύκολος στα σχόλια, Αδωνις γιατί δεν ζητάει σήμερα από την Πολιτεία, την οποία εκπροσωπεί το κόμμα του, «να προστατεύσει το δημοσιογράφο και μαζί του τη δημοκρατία»; Ή μήπως αυτά απειλούνται μόνο όταν κυβερνούν άλλα, πλην της ΝΔ, κόμματα;

– Αλήθεια, που βρίσκονται οι λαλίστατοι σχολιογράφοι της ΝΔ, για να μας πουν αν η κυβέρνηση του κόμματός τους ανέχεται τη βία, όπως (έλεγαν ότι) την ανεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποια είναι η κοινή διάσταση όλων αυτών; Η υποκρισία. Τόσο του στοχοποιημένου δημοσιογράφου όσο και των πολιτικών του φίλων. Όταν δεχόταν επιθέσεις και στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η εύκολη λύση ήταν να τα ρίχνουν σ’ αυτόν, επειδή οι ΣΥΡΙΖΑίοι «ανέχονταν τη βία» και, δήθεν, δεν τον προστάτευαν.

Το ερώτημα είναι απλούστατο: Σήμερα, που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ανέχεται τη βία, γιατί συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια; Γιατί η Αστυνομία δεν προστατεύει τον Πορτοσάλτε και αφήνει τη…δημοκρατία να κινδυνεύει, όπως λέει(ή μάλλον έλεγε) ο Αδωνις;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: ούτε η «ανίκανη» Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η «άριστη» Αστυνομία της ΝΔ μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι να κάνουν, όταν δυο-τρεις τύποι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πετάνε γκαζάκια ή γράφουν συνθήματα και εξαφανίζονται;

Τι μένει; Το ξαναλέμε: Μένει η υποκρισία των άλλοτε καταγγελλόντων, οι οποίοι σήμερα προσπερνούν το περιστατικό χωρίς ούτε μια αναφορά στις ευθύνες των σημερινών υπευθύνων. Tότε το έκαναν για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, σήμερα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Κατανοητό. Δεν μπορούν να φτύσουν τα μούτρα τους…

Πηγή: news247.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό