ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Γιατί είναι μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η διαχείριση του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ώρα ακολουθεί τα συνήθη βήματα συγκάλυψης που επιλέγει συστηματικά η κυβέρνηση για να απαλλαγεί από τις ευθύνες που την βαραίνουν, κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάτι μεμπτό σε βάρος της.

370475 5652431

Η πρώτη κίνηση πάντοτε είναι ο επικοινωνιακός αποκλεισμός κάθε συζήτησης για την υπόθεση.

Τα κανάλια της λίστας Πέτσα και της 108ης θέσης στον κόσμο είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν σε κάθε συνωμοσία σιωπής που επιβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Ήδη, ενώ όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης αναδεικνύουν ως πρώτη είδηση το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον κατηγορούν για αυταρχισμό, για κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και για επιστροφή της Ελλάδας σε σκοτεινές εποχές δικτατορίας, τα ελληνικά ΜΜΕ θάβουν την είδηση. Αναδεικνύοντας ως μείζον γεγονός το σκανδαλοθηρικό βίντεο με τη Φινλανδή πρωθυπουργό που χορεύει σε πάρτι.

Η δεύτερη κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η απόσειση των ευθυνών από τον πρωθυπουργό και η επίρριψή τους αλλού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας προπαγανδιστικά σαν ανεύθυνος άρχων, επέλεξε για μια ακόμη φορά την οδό του διαγγέλματος «κονσέρβα» για να απαγγείλει έναν ύμνο ανευθυνότητας, που θα μπορούσε να έχει τίτλο:
«Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν μου είπαν».

Τον κάρφωσαν, βέβαια, εν χορώ, οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι και δημοσιολόγοι της χώρας, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι οποίοι ανέδειξαν τις πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν μεταβιβάζονται δε τρίτους και οπωσδήποτε όχι σε μετακλητούς υπαλλήλους.

Ο Βενιζέλος μάλιστα πήγε και ένα βήμα παρακάτω, υπαινισσόμενος και ποινικές ευθύνες για τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator.

Η τρίτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την επικοινωνιακή συγκάλυψη του σκανδάλου και την επίρριψη των ευθυνών αλλού, είναι η προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων, με τον συμψηφισμό των ευθυνών με ευθύνες παλαιότερων κυβερνητικών περιόδων.

Οι οποίες ευθύνες, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν, εφευρίσκονται.

Η είδηση που η κυβέρνηση διέρρευσε, ότι η έρευνα για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, που ξέσπασε στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αφορά στα έτη 2020-2021 θα επεκταθεί παλαιότερα και μέχρι το 2012, συμπεριλαμβάνοντας και προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει σαφή σκοπιμότητα τη συγκάλυψη του σκανδάλου, μέσω του συμψηφισμού του με τυχόν παρόμοιες ευθύνες άλλων κυβερνητικών περιόδων.

Οι οποίες πάντως ούτε προέκυψαν, ούτε υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι θα προκύψουν.

Το γνωστό ανέκδοτο «ναι, αλλά κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους», για μια ακόμη φορά θα βρεθεί τις επόμενες βδομάδες σε πλήρη εξέλιξη.

Μόνο που κάθε προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου δια της μεθόδου της διασκέδασης των ευθυνών μέσω του συμψηφισμού τους με ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι καταδικασμένη να αποτύχει εκ των προτέρων, για μια σειρά από λόγους:

 

  1. Σκάνδαλο παρακολουθήσεων πολιτών και πολιτικών και ειδικότερα του κορυφαίου πολιτικού και πολιτειακού παράγοντα, του αρχηγού του τρίτου κόμματος της Βουλής και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος προφανώς και δεν είναι κατάσκοπος, ούτε απειλεί τα εθνικά μας συμφέροντα, – αλίμονο για τη χώρα αν αυτό συνέβαινε – «έσκασε» για πρώτη φορά στην ιστορία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  2. Σε καμία κυβερνητική περίοδο στο παρελθόν το ευρωκοινοβούλιο δεν ενημέρωσε Έλληνα ευρωβουλευτή ότι παρακολουθείται και μάλιστα με κακόβουλο και παράνομο λογισμικό. Συμβαίνει για πρώτη φορά και συμβαίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που η πρώτη του κίνηση μόλις ανέλαβε, ήταν να μεταφέρει τις ευθύνες της ΕΥΠ στον εαυτό του. Γιατί άραγε ο Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να διαφοροποιηθεί από προηγούμενους πρωθυπουργούς και επέλεξε να επιβλέπει ο ίδιος την ΕΥΠ; Τι τον ώθησε; Μήπως το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν εξ αρχής προμελετημένο;
  4. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αλλάζει το νόμο για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ, για να διορίσει έμπιστο άνθρωπό του, ο οποίος δεν διαθέτει ούτε τα ελάχιστα, εκ του νόμου, προσόντα. Γιατί άραγε; Δεν βρέθηκε ανάμεσα σε τόσους «αρίστους» ένα στέλεχος ικανό και με προσόντα να αναλάβει την ΕΥΠ; Η υπόθεση και εδώ εγείρει υποψίες σκοπιμότητας και προμελέτης.
  5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που άλλαξε το νόμο που επέτρεπε την εκ των υστέρων ενημέρωση όσων παρακολουθούνταν για τις λεπτομέρειες της παρακολούθησής τους. Γιατί αισθάνθηκε, άραγε, την ανάγκη να συσκοτίσει τις συνθήκες των παρακολουθήσεων και να τις τυλίξει σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας; Τι φοβόταν; Κι εδώ εγείρονται βάσιμες υποψίες προμελετημένου εγκλήματος και προσπάθειας εκ των προτέρων συγκάλυψής του.

Είναι πολλές οι… συμπτώσεις που βαραίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι διαφοροποιήσεις της στο συγκεκριμένο ζήτημα, που κάθε προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών με παλαιότερες κυβερνήσεις πέφτει εκ των προτέρων στο κενό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν πλήρη την ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μια βαριά ευθύνη για την κατάλυση του κράτους δικαίου και την εκτροπή από θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας, που οδηγεί τον υπεύθυνο πρωθυπουργό στον μονόδρομο της παραίτησης.

Κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και συμψηφισμού είναι καταδικασμένη εξ αρχής να πέσει στο κενό.

Ευτυχώς, υπάρχει ο διεθνής και ευρωπαϊκός τύπος που ενημερώνει καθημερινά τη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για τη φαυλότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως, ευτυχώς, υπάρχει και το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο που καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση για ένα σκάνδαλο που δεν θα είχε αποκαλυφθεί, αν δεν είχαν ενημερώσει τον Ανδρουλάκη οι δικές του αρχές.

Ο διεθνής παράγοντας που εξεγέρθηκε εναντίον της αυταρχικής και ολοκληρωτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα της επιτρέψει να βυθίσει στο σκοτάδι της συγκάλυψης και του συμψηφισμού ένα κορυφαίο σκάνδαλο που άπτεται του πυρήνα των αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι αποχρώσες ενδείξεις της ενοχής του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι τόσο πολλές, που οι μέρες τους στο εξής στην εξουσία είναι μετρημένες.

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Είχε μαυρίσει το χέρι του», λέει ο πατέρας του 17χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Είχε μαυρίσει το χέρι του», λέει ο πατέρας του 17χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…