Γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι;

Την απάντηση στη βασίλισσα έδωσαν ο Ροβεσπιέρος, οι σύντροφοι του και οι γκιλοτίνες. Σήμερα;

poor 1

Όταν είσαι άστεγος, βρίσκεσαι σε συσσίτιο για να εξασφαλίσεις μια μερίδα φαγητού και σε ρωτάει ο πρωθυπουργός της χώρας σου που είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους, αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με τις επιχειρήσεις, έχεις τρείς λύσεις: να μην του απαντήσεις θεωρώντας ότι είναι ένας γελοίος τύπος που δεν ξέρει που είναι και τι κάνει, να του απαντήσεις ευγενικά ότι είσαι άστεγος, να τον βρίσεις κατάμουτρα.

Το περιστατικό συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο με δράστη τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ο δικός μας, ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε Δημήτρης Αβραμόπουλος, εισέπραξε 60.000 ευρώ σ’ ένα χρόνο, δηλαδή 5.000 ευρώ το μήνα (μεικτά), για συμμετοχή σε δύο εκδηλώσεις- στη μία εξ αποστάσεως- και για τη συγγραφή ενός άρθρου.  Επίτιμο μέλος της ΜΚΟ «Fight Impunity» που ελέγχεται από τη βελγική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Qatargate.

Αστείο ποσό.

Τι είναι 60.000 ευρώ μας είπαν ορισμένα φιλοκυβερνητικά μέσα. Προφανώς ξέρουν πολλούς Έλληνες που έχουν εισόδημα 60. 000 ευρώ το χρόνο. Προφανώς νομίζουν ότι ζουν σε μια χώρα όπου ούτε άνεργοι υπάρχουν, ούτε άστεγοι, ούτε χαμηλόμισθοι, ούτε μερικώς απασχολούμενοι. Δεν έχει γι’ αυτούς καμιά σημασία που πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα και ο μισθός τους τελειώνει πριν κλείσει ο μήνας. Δεν έχει γι’ αυτούς καμιά σημασία που οι περισσότεροι χρωστάνε. Μπορεί ορισμένοι να αναρωτιούνται, για την ώρα στους κλειστούς κύκλους που συχνάζουν, γιατί αυτοί που πεινάνε δεν τρώνε παντεσπάνι για να χορτάσουν, όπως είχε πει η Μαρία Αντουανέτα (η φράση της αποδίδεται αλλά μάλλον είναι αστικός μύθος), η οποία δεν καταλάβαινε γιατί οι πληβείοι είχαν ξεσηκωθεί.

Την απάντηση στη βασίλισσα έδωσαν ο Ροβεσπιέρος, οι σύντροφοι του και οι γκιλοτίνες. Σήμερα;

Πηγή: Efsyn