Γιασενιούκ: "Οι Ρώσοι ξεπέρασαν τα όρια-Να οδηγηθούν στη Χάγη οι υπεύθυνοι"

[…]

Οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, κατηγορώντας τους Ρώσους για ένα “διεθνές έγκλημα”.

“Οι Ρώσοι ξεπέρασαν τα όρια. Πρόκειται για διεθνές έγκλημα, οι υπεύθυνοι για το οποίο πρέπει να δικαστούν στη Χάγη”, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraina, ο Ουκρανός Πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ζήτησε “ενδελεχή και αμερόληπτη” έρευνα για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι 173 από τους επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί.

Το Boeing-777, με 298 επιβαίνοντες, συνετρίβη σε περιοχή κοντά στα ρωσικά σύνορα, κοντά στην πόλη Ντονέτσκ, όπου βρίσκονται αντιμέτωπες οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες.

Το Κίεβο κατηγόρησε τους αυτονομιστές ότι κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροπλάνο με την τεχνική υποστήριξη της Ρωσίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος επέρριψε την (πολιτική) ευθύνη στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, διότι αποφάσισε στις αρχές του Ιουλίου την επανάληψη των ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των θέσεων των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, αρνούμενος να παρατείνει μία εκεχειρία, η οποία δεν είχε, ωστόσο, τηρηθεί από τις δυνάμεις των Ουκρανών αυτονομιστών.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…