Γιαννούλης: Ο Bρούτσης κάνει show με τον επαναπατρισμό 500 νέων επιστημόνων» (video)

Aμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα για τους επιστήμονες που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, προβλέπει το «σωτήριο» σχέδιο του Βρούτση για το Brain Drain. 

NewsRoom 10/12/2019 | 15:17

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε το «Rebrain Greece», το πρόγραμμα της κυβέρνησης για να επιστρέψουν στην Ελλάδα νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό.

Ένα ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό σε πρώτη φάση τουλάχιστον 500 Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού με υψηλού επιπέδου ειδίκευση και διεθνή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία.

Το πρόγραμμα προβλέπει ελάχιστη αμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα για τους επιστήμονες που θα αφήσουν την θέση τους στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το 70% της αμοιβής, δηλαδή τα 2.000 ευρώ θα καλύπτονται από το κράτος με χρηματοδότηση της επιχείρησης. 

Με αυτό λοιπόν το φθηνό τέχνασμα η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να πείσουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα του Brain Drain και της ανάπτυξης. Με την προσπάθεια προσέλκυσης 500 νέων επιστημόνων και με το τάξιμο ότι «γυρίστε και θα σας κάνουμε υψηλόμισθα στελέχη για ένα χρόνο».

Τη νέα «πρωτοβουλία» Βρούτση στηλίτευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, από πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

«5500 νέοι επιστήμονες,που στελεχώνουν τη δημόσια διοίκηση σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, πετιούνται στο δρόμο για να κάνει ο κύριος Βρούτσης το δικό του σόου με επαναπατρισμό 500 Ελλήνων του εξωτερικού», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.