Γιαννιτσά: Αγοράκι δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο

To ζώο δάγκωσε τον 6χρονο στο κεφάλι - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας

CropImage 7

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε ένα αγοράκι 6 χρονών στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Mega, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν το αγοράκι βγήκε για βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά του, και τότε δέχθηκε επίθεση από σκύλο, που το δάγκωσε στο κεφάλι. Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά στην υγεία του και χθες πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο σκύλος ήταν αδέσποτος, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι πριν από χρόνια τον είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε: “Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να μην υπάρξει καμία νέα επίθεση σε κανένα άλλο παιδί, αυτό μου έχουν αναφέρει ρητώς, να μη βρεθεί καμία άλλη οικογένεια στη δεινή αυτή κατάσταση. Γιατί όταν βλέπεις ένα παιδί με αυτά τα τραύματα, να υποβάλλεται σε ράμματα, σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ιατρική διαδικασία… φανταστείτε να βγαίνει ένα παιδί μια βόλτα με τη γιαγιά του και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ζώο, πάνω από 30 κιλά απ’ ό,τι έχει προσδιοριστεί. Το ζώο αμέσως μετά μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική μονάδα όπου έπρεπε να μεταφερθεί για να δούμε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μεταφερθεί μέσω του δαγκώματος στο ανήλικο παιδί. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση του παιδιού βελτιώνεται, αλλά δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, δεν μπορούμε να προδικάσουμε την ιατρική εξέλιξη”.