Γιάννης Στουρνάρας: Ανάσα

Η κατάθεση Στουρνάρα απαλλάσσει τον Βαξεβάνη από μια άδικη κατηγορία και επιβαρύνει τον Μητσοτάκη

5568845

Η κατάθεση Στουρνάρα απαλλάσσει τον Βαξεβάνη από μια άδικη κατηγορία και επιβαρύνει τον Μητσοτάκη …

Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ρίξει τον Μητσοτάκη, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν το επιχείρησαν καν, αλλά παίζει να τον ρίξει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης της εφημερίδας – εφιάλτης της κυβερνώσας οικογένειας, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Πρωθυπουργό.

Με τη συνδρομή ενός παράγοντα του δημοσίου βίου με τον οποίο κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις έχει: τον Γιάννη Στουρνάρα.

Στη δίκη Παππά και Καλογρίτσα, ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας, που μάλλον θα ήθελε να δει τον Βαξεβάνη κρεμασμένο στο Σύνταγμα, τον απάλλαξε – με την εγκυρότητα της αρμοδιότητας που διαθέτει – από μια κατηγορία που διακινεί επιμόνως και από καιρό ο Πρωθυπουργός εναντίον του:

-Ότι τα διαβόητα τρία εκατ. ευρώ που έδωσε η οικογένεια Χούρι στον Καλογρίτσα, κατέληξαν στον Βαξεβάνη. Για να βγάλει το Documento. «Με αποκλειστικό σκοπό να διώκει την οικογένειά του», κατά την πρωθυπουργική εξήγηση..

Με την προσθήκη ότι τσοντάρισαν και κάτι λίγα οι Ρώσοι, παρότι από το υπουργείο Εξωτερικών ο Δένδιας τον διέψευσε.

Ο Στουρνάρας – που βρίσκεται στα μαχαίρια με αρκετούς Συριζαίους – προς τιμήν του κατέθεσε ότι ουδέποτε αυτά τα λεφτά μετακινήθηκαν από τον Καλογρίτσα στον Βαξεβάνη.

Λήξη συναγερμού στον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν τα όργανα στη ΝΔ.

Στο κυβερνών κόμμα υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν τον Μητσοτάκη, όταν αντί να απαντήσει στο μήνυμα – τις αποκαλύψεις από το Documento για τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του – την έπεφτε στον αγγελιαφόρο.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να απολογηθεί σε όσους παρέσυρε με ψεύδη για να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας του, απέναντι στον δημοσιογραφικό έλεγχο.

Ο Βαξεβάνης προαναγγέλλει ότι ο Μητσοτάκης εκτός από την έκθεσή του, στο κόμμα και την κοινωνία, θα χρειαστεί να απολογηθεί και στη Δικαιοσύνη: θα τον πλακώσει στις αγωγές.

Ευλόγως. Όπως είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης «ο Πρωθυπουργός επί έξι χρόνια έχει σύρει το κόμμα του σε μια άθλια επιχείρηση λάσπης για να ενοχοποιήσει την εφημερίδα που τον αποκάλυπτε».

Ωστόσο η υπόθεση δεν αφορά διαμάχη ανάμεσα σε μια εφημερίδα και τον Πρωθυπουργό. Η εξέλιξή της δικαιώνει την κανονική δημοσιογραφία.

Δηλαδή τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους και στοχοποιούνται .

Σε ό,τι αφορά ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που λέει ότι «ποτέ δεν υποβάλει μηνύσεις σε δημοσιογράφους και εφημερίδες», προκύπτει ότι απλώς δεν θα μπορούσε να τις κερδίσει.

Το πρόβλημά του τώρα είναι ότι θα κερδίσουν τις αγωγές εναντίον του οι δημοσιογράφοι που συκοφαντεί- με τη συνδρομή μιας ορισμένης κατηγορίας αρθρογράφων, που σταδιοδρομούν ως γελωτοποιοί του βασιλέως.

Η κατάθεση Στουρνάρα απαλλάσσει τον Βαξεβάνη από μια άδικη κατηγορία και επιβαρύνει τον Μητσοτάκη ..

Κυρίως όμως δίνει ανάσα στη δημοσιογραφία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…