Γιάννης Στάνκογλου: «Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην κόρη μου και σε όλες τις γυναίκες»

«Ιστορίες γυναικοκτονίας, ιστορίες γύρω από το ζήτημα της πατριαρχίας, το οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να αρχίσουμε να το βλέπουμε αλλιώς», λέει ο Γιάννης Στάνκογλου. 

στανκογλου

Το Killer Joe διαδραματίζεται σε ένα ανδροκρατούμενο camp με τροχόσπιτα και συναντά τη μη προνομιούχα τάξη, το λαό των τροχόσπιτων του περιθωρίου του Αμερικάνικου Νότου, που έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι trailertrash («σκουπίδια των τροχόσπιτων»). «Μέσα εκεί βλέπουμε μία πολύ σκληρή ιστορία, σαν εκείνες που ακούμε και εμείς τα τελευταία χρόνια. Ιστορίες γυναικοκτονίας, ιστορίες γύρω από το ζήτημα της πατριαρχίας, το οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να αρχίσουμε να το βλέπουμε αλλιώς. Για τον λόγο αυτό αφιερώνω την παράσταση στην κόρη μου και σε όλες τις γυναίκες» είπε στη Μαρία Θανασούλια και στον Κώστα Σαββόπουλο ο Γιάννης Στάνκογλου.

«Επέλεξα για την πρώτη μου σκηνοθεσία το Killer Joe του Tracy Letts γιατί μίλησε σε αυτό που είμαι ως άνθρωπος. Μία όμορφη θεατρική γραφή, με γρήγορους διαλόγους και ταυτόχρονα πολύ σκοτεινό χιούμορ. Ο ρυθμός του είναι κινηματογραφικός και ένιωσα να είναι ιδανικός για το ντεμπούτο μου» σημείωσε.

Σχετικά με το μέτρο που δεν επιτρέπει την είσοδο των ανεμβολίαστων στα θέατρα με την επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ ανέφερε πως «έριξε την προπώληση κατα 60 με 80 τοις εκατό. Μετά από δύο χρόνια με τα θέατρα κλειστά, αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Θεωρώ έχουν γίνει πολλά λάθη στο πώς επικοινωνήθηκε η καμπάνια για το εμβόλιο και για το πώς θα επανέλθει η κανονικότητα. Έτσι ο κόσμος έχασε το momentum για να κάνει αυτό που πρέπει».

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της μικρού μήκους ταινίας «Θανατοποινίτης» η οποία γυρίστηκε σε πλαίσιο προγράμματος από άντρες που εκτίουν τις ποινές τους και ασχολήθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους με το σινεμά υπό την επίβλεψη του Αντώνη Κόκκινου, o Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε για τρεις ημέρες επί δώδεκα ώρες στις φυλακές του Κορυδαλλού. «Οι συνθήκες κράτησης είναι δύσκολες. Περνούσα καθημερινά τον έλεγχο, ήμουν σε επαφή με τους κρατούμενους. Είναι μία κοινωνία σαν τη δική μας, απλώς με τους τοίχους και τα σίδερα πιο βαριά. Οι άνθρωποι όμως που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδειξαν τρομερό πάθος στο να κάνουν κάτι νέο και έδωσαν τρομερή ενέργεια για να γίνει αυτή την ταινία».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…