Newsroom

Newsroom

Γιάννης Ρούσσος: «Η κυβέρνηση ξεπλένει καλύτερα από τον καθέναν μας»

O stand-up comedian Γιάννης Ρούσσος γράφει στο Docville: «Η καλύτερη κυβέρνηση για το ιδανικό ξέπλυμα ή Αν ξεχνάτε χαρτονομίσματα στα ρούχα σας που πάνε για πλύση, η λύση είναι μία: Νέα Δημοκρατία».

ρουσσος

Ούτε που ξέρω πώς είναι πλέον το γέλιο. Κάποιοι θα µε πουν υπερβολικό. Χα, ας γελάσω.

Με φοβίζει ότι ο κόσµος θα ξεχάσει τι είναι το stend-up comedy ή όπως λέγεται τέλος πάντων, δεν θυµάµαι. Στο µεταξύ, ποτέ δεν θα µάθω αν το «τέλος πάντων» γράφεται µε µία ή µε δύο λέξεις. Κάποιοι θα πουν ότι το έγραψα σωστά αλλά τελοσπάντων.

Η κυβέρνηση από την άλλη κάνει για τον κόσµο ό,τι θα έκανε κάθε αστικό κράτος που σέβεται τον καπιταλισµό του. ∆ηλαδή τίποτε.

ΟΚ, φυσικά και αστειεύοµαι. Μην έχουµε παράπονο δηλαδή… Και αντισυνταγµατικά συµπεριφέρεται και αντεργατικούς νόµους περνάει και αστυνοµικούς να βαράνε ανθρώπους βάζει.

Βέβαια, κάποιος µπορεί να πει «κάτσε, ρε Γιάννη, και οι αστυνοµικοί άνθρωποι δεν είναι;». Μην πας στην επόµενη παράγραφο αν δεν απαντήσεις, γιατί τότε θα σηµαίνει ότι δεν τους θεωρείς ανθρώπους.

Αλλά γενικά προσπαθώ να κοιτάω τα θετικά παρά τα αρνητικά της κυβέρνησης. Για παράδειγµα, σαν καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του προσπαθούσα να εστιάζω την προσοχή µου στο να είµαι πολύ αφηρηµένος. Γι’ αυτό και πάντα ξέχναγα λεφτά στις τσέπες µου. Οπότε όταν έβαζα πλυντήριο, τα χρήµατα χαλούσαν (διότι δεν έβαζα κέρµατα όπως θα έκανε η πλέµπα. Εβαζα χάρτινα πεντάευρα. Μια φορά µάλιστα που είχα πιει έβαλα δεκάευρο. Ναι, γενικά όταν µεθάω δεν λογαριάζω από λεφτά). Το δίληµµα µεγάλο λοιπόν: έπρεπε να επιλέξω ανάµεσα στη στερεοτυπική αναπαραγωγή του αφηρηµένου καλλιτέχνη και το να µην ξεχνάω επίτηδες τα λεφτά στα ρούχα µου. Η κυβέρνηση όµως σαν από µηχανής θεός (σαν τον ∆ία, µε λίγη περισσότερη λίµπιντο για την ακρίβεια) ήρθε και µου έδωσε τη λύση. Μου απαγόρεψε να δουλεύω!

Στην αρχή ανησύχησα διότι θεώρησα πως θα µου δίνει κάποιο επίδοµα, οπότε το πρόβληµα θα συνεχιζόταν. Αλλά όχι, η κυβέρνηση ήταν δίπλα µου για ακόµη µια φορά. Κανένα επίδοµα! Οπότε πλέον σταµάτησα να έχω χρήµατα και µε αυτό τον τρόπο δεν είχα να βάλω τίποτε στις τσέπες µου. Τα ρούχα ήταν καθαρά και επιτέλους χωρίς χρήµατα. Το πιο αποτελεσµατικό ξέπλυµα. Η κυβέρνηση, ειδικά σε καιρούς κρίσης, ξεπλένει καλύτερα από τον καθένα µας.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…