Είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή που δεν χρειαζόμαστε;

Ο Γιάννης και οι απορίες του...

EK Pretenteris 0

Το ΚΥΤ της Μόριας καταστράφηκε, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες άστεγοι στους δρόμους ψάχνοντας ξανά από την αρχή ένα καλύτερο αύριο και την ίδια ώρα, πάνω από τις στάχτες και τον πόνο των ανθρώπων ο μέγας αναλυτής, Γιάννης Πρετεντέρης, συνεχίζει την ρητορική μίσους περί εισβολής.

Για ακόμα μια φορά με άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο γνωστός δημοσιογράφος, αναπαράγει ατόφια τα ξενοφοβικά «επιχειρήματα» της ακροδεξιάς και όπως ήταν αναμενόμενο στηρίζει τη μισαλλόδοξη ρητορική της αγαπημένης του κυβέρνησης.

«Όταν διασχίζουν 4000 χλμ και 4 χώρες για να καταλήξουν στη Μόρια δεν είναι πρόσφυγες. Είναι μετανάστες. Και η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα. Είναι επιθυμία ή επιδίωξη την οποία όμως καμία χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να εκπληρώσει», εξηγεί στο άρθρο του με τίτλο «Πρόσφυγες» ο Πρετεντέρης.

Ανατριχιαστικά είναι και αυτά που αναφέρει για τους μετανάστες που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ως εμπρηστές της Μόριας. Ο δημοσιογράφος εκκινώντας από το αντιδημοκρατικό δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι είναι και δράστες, σχεδόν τους προσάπτει πως ήρθαν στην χώρα μας χωρίς κανένα δικαίωμα μόνο και μόνο για να «δημιούργησαν πρόβλημα».

Είναι αλήθεια πάντως πως όταν ο Πρετεντέρης καλείται να βγάλει το μένος του σε απεγνωσμένους ανθρώπους και δη μετανάστες, πάντα δίνει τον «καλύτερο» του εαυτό.

Όλοι θυμόμαστε το ανεκδιήγητο άρθρο του με τον τίτλο «Εισβολή» την περίοδο της κρίσης στον Έβρο, που θα ζήλευε μέχρι και ο Κασιδιάρης. «ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. Φυλάμε τα σύνορα με χημικά, ξύλο, μπουνιές κλωτσιές και όπλα αν χρειαστεί», έλεγε τότε ο σκληρός πατριώτης Πρετεντέρης.

Έγραφε επίσης μεταξύ άλλων στο άρθρο του:

«Να κόψουμε τα καλαμπούρια. Δεν αντιμετωπίζουμε μετανάστες, πρόσφυγες, κατατρεγμένους…

Αντιμετωπίζουμε μια εισβολή, οργανωμένη από την Τουρκία…».

Και λίγο παρακάτω προσθέτει:

«ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. Φυλάμε τα σύνορα να μην περάσει κουνούπι. 

Και τα φυλάμε με χημικά, με φράχτες, ασπίδες, ξύλο, μπουνιές, κλωτσιές, με όπλα αν χρειαστεί.

ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ’40, Αυτό κάνουμε και τώρα».

 

Σήμερα συμπληρώνονται εφτά χρόνια από το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στη γειτονιά του στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και πραγματικά «τρέμουμε» για το τι μπορεί να σκαρφιστεί και να γράψει ο έγκριτος δημοσιογράφος.

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…