Newsroom

Newsroom

Γιάννης Οικονόμου: Όργιο ψεμάτων για τη σύλληψη του Νίκου Πηλού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε ευθύνες στον δημοσιογράφο φωτορεπόρτερ υποστηρίζοντας ότι συνελήφθη γιατί δεν έδειξε την ταυτότητά του στους αστυνομικούς - Ο Ν. Πηλός αναφέρεται ευγενικά σε «λανθασμένες πληροφορίες» του κυβερνητικού εκπροσώπου

10 oikonomou1

Ο Γιάννης Οικονόμου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το νέο αίσχος της ΕΛ.ΑΣ. και τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, προχώρησε σε έωλους ισχυρισμούς και, ουσιαστικά, πιάνεται… ψευδόμενος για το περιστατικό.

ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ψευδώς ότι ο Νίκος Πηλός δεν επέδειξε στην αστυνομία τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Συγκεκριμένα κληθείς να απαντήσει στο γιατί η χώρα μπήκε και πάλι στο στόχαστρο διεθνών αντιδράσεων για τη σύλληψη δημοσιογράφου εν ώρα εργασίας, προ ημερών στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι του φόρτωσαν το μισό ποινικό κώδικα επειδή δεν έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

«Αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα επειδή κατά τη διάρκεια της σύλληψης με βάσει τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν είχε επιδείξει την ταυτότητα του, είχε εκδοθεί το γραφειοκρατικό της σύλληψης είχε ξεκινήσει η διαδικασία» ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου.

Μάλιστα προκλητικά συνέχισε λέγοντας ότι «δοθήκαν όμως άμεσες οδηγίες», εννοώντας στην αστυνομία, και είπε ότι «η υπόθεση θα έχει την κατάληξη που οφείλει να έχει, χωρίς περαιτέρω περιπέτειες για τον συνάδελφό σας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτός του ότι είπε ψέματα, αφού ο Νίκος Πηλός μιλώντας στο Κόκκινο είπε ότι έδειξε ταυτότητα στους αστυνομικούς, παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε και κυβερνητική παρέμβαση.

Όλα αυτά συνέβησαν όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης για τη δημόσια διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ που κατηγόρησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για έλλειψη πολυφωνίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε μια προσπάθεια να τα παρουσιάσει όλα ρόδινα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι αυτό που δεν μπορεί να «αμφισβητήσει κανείς, είναι η πολυφωνία η αντικειμενικότητα και η προβολή όλων των ειδήσεων, έτσι όπως προκύπτουν και φτάνουν σε γνώση του».

Τέλος ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής του πρακτορείου να αρθρογραφεί και σε άλλο μέσο, απάντησε από την μία ότι «δε νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»  και από την άλλη ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

Η απάντηση του Ν. Πηλού στα ψέματα του Γ. Οικονόμου

Τους ψευδείς ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου αναδεικνύει με δήλωσή του και ο Νίκος Πηλός, θύμα της κατασταλτικής μανίας της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο γνωστός φωτορεπόρτερ ευγενικά αναφέρει ότι ο Γ. Οικονόμου «έχει εσφαλμένες πληροφορίες», υπογραμμίζοντας ότι επέδειξε αμέσως τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και τις δύο επαγγελματικές του ταυτότητες, προσθέτοντας ότι αυτό έχει καταγραφεί και στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομκούς.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Πηλού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή μου επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξα την ταυτότητά μου».

Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…