Γιάννης Οικονόμου: Ο άνθρωπος που μιλούσε για… Αυτόν Που Δεν Ήξερε

5+1 φορές που μάθαμε ότι Δεν Ήξερε...

5787346

Συνεπής στην αγαπημένη του ασχολία να λέει ότι «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε», ήταν για άλλη μια φορά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ σήμερα, ο Γιάννης Οικονόμου επέλεξε την τραγωδία των Τεμπών για το νέο επεισόδιο «δεν ήξερε».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το ζήτημα της κάκιστης οργάνωσης στον ΟΣΕ και τα τεράστια κενά που υπήρχαν σε υποδομή και προσωπικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς, οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος».

Ο κ. Οικονόμου έχει δείξει ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο επιχείρημα, θεωρώντας προφανώς ότι έτσι προστατεύει τον πρωθυπουργό από την αρνητική δημοσιότητα.

Βέβαια, ένα τέτοιο επιχείρημα είναι ίσως πιστευτό αν χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές. Η συνεχής και επανειλημμένη χρήση του όμως, δίνουν την εικόνα ενός πρωθυπουργού που απλώς… «δεν γνωρίζει».

Ο Γιάννης Οικονόμου πάντως είναι συνεπής στη συγκεκριμένη γραμμή.

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν έχουμε ενημερωθεί από τον Γιάννη Οικονόμου ότι «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε» για:

– Τις υποκλοπές:

Γιάννης Οικονόμου, 8/8/2022: «Αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Γιάννης Οικονόμου, 14/11/2022: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια πρόσωπα είναι σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ».

– Το πόρισμα Τσιόδρα – Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ από κορονοϊό

Γιάννης Οικονόμου, 16/12/2021: «Πρώτον, η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της».

– Το χάος στον ΟΣΕ:

Γιάννης Οικονόμου, 14/3/2023: «Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος».

– Το σκάνδαλο Πάτση:

Γιάννης Οικονόμου, 26/10/2022: «Δηλαδή τι, κάποιος να πει στον Μητσοτάκη ότι φταίει; Για ποιο λόγο; Που ένας βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι ως βουλευτής δεν πρέπει να πηγαίνει και να χτυπάει πόρτες του δημοσίου για να παίρνει δουλειές; Τι να λέμε τώρα».

– Τη δράση Λιγνάδη:

Μέγαρο Μαξίμου, 19/2/2021: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία».

Σημείωση: Ο Γιάννης Οικονόμου δεν είχε αναλάβει ακόμη τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τον χρόνο της παραπάνω δήλωσης. Η υπόθεση Λιγνάδη είχε οδηγήσει τον προηγούμενο εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη στην αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση λίγες ημέρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση που είχε υπογραφεί από το Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού. Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2021, ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…