Γιάννης Κότσιρας για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η φωνή του πολέμου δεν έχει ποτέ νικητές»

Το μήνυμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Γιάννης Κότσιρας μιλά για τον πόνο και τον θάνατο που φέρνει ο πόλεμος και συγκινεί. Μέσω ανάρτησης στο Instagram, ο γνωστός έλληνας ερμηνευτής στέλνει το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και τον πόλεμο που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Όσα έγραψε ο Γιάνης Κότσιρας:

«Έχεις ακούσει ποτέ τη φωνή του πολέμου; Αυτή την τρομακτική σειρήνα; Τους κρότους από τους πυροβολισμούς και τους βομβαρδισμούς; Την εκκωφαντική σιωπή που ακολουθεί; Οι συνομιλικοί μας την άκουσαν. Πολλές φορές και σε πολλά μέρη στην διάρκεια της ζωής μου. Την άκουσαν στην Κύπρο. Στο Ιράκ. Στο Αφγανιστάν. Στη Γιουγκοσλαβία. Στο Βελιγράδι και το Σεράγεβο. Στη Γεωργία. Στη Συρία. Στην Ουκρανία. Και όλο και πιο κοντά μας.

Φοβήθηκα. Φοβάμαι. Φοβήθηκαν και οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Ας μην την ακούσουν τα παιδιά μας… Η φωνή του πολέμου δεν έχει ποτέ νικητές. Μόνο θάνατο. Οι λαοί πεθαίνουν. Οι δημιουργοί τους ποτέ. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι αυτοί που τον πουλάνε. Η ιδεολογία του πολέμου είναι το χρήμα. Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Καλές και κακές βόμβες. Μόνο θάνατος. Όπου κι αν γίνεται. Από όποιον κι αν γίνεται.

Το αίμα όλων των ανθρώπων είναι κόκκινο. Σε όποιο θεό και αν πιστεύουν. Όποιο χρώμα κι αν έχουν. Όποια σημαία κι αν κουβαλούν. Και τώρα πάλι χύνεται άφθονο. Σήμερα στην Ουκρανία. Αύριο που; Φοβάμαι ότι η περίοδος επίπλαστης ειρήνης που ζήσαμε, τελείωσε. Δεν πρέπει όμως να φωνάζουμε. Κι ας μην μας ακούνε. Πάντα θα είμαστε απέναντι από κάθε πόλεμο. Σήμερα είμαστε με τον λαό της Ουκρανίας με την ελπίδα να σταματήσει αυτή η παράνοια. Και να μην την ξαναζήσει ποτέ και κανείς. Να μην ξανακούσει κανείς την φωνή του πολέμου… Μόνο μουσική. Τη φωνή της ειρήνης».

Ακολουθεί η ανάρτηση

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μήπως και αμβλύνει τη σφοδρή κριτική που…