Γιάννης Βογιατζής: «Έτσι έκανα γνωστή την Όμορφη Πόλη»

«Συγγνώμη που το λέω για τους συναδέλφους μου που δεν αναφέρονται ποτέ στο όνομα μου, καλά κάνουν οι άνθρωποι, δεν με νοιάζει πια», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βογιατζής. 

NewsRoom 16/05/2022 | 17:00

Στο Καλύτερα Δε Γίνεται έκανε αναδρομή στην καριέρα του ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε για άγνωστες πτυχές της πορείας του.

«Το 1962 με παίρνει τηλέφωνο ο Θόδωρος Κρίτας για να μου πει πως ήθελε κάτι να μου πει ο Μίκης Θεοδωράκης. Για να συμβουλευτώ κάποιον πήρα τον διευθυντή της εταιρίας μου και μου είπε αμέσως «σήκω και πήγαινε γρήγορα! Δεν χάνονται αυτές οι ευκαιρίες». Έτσι έκανα γνωστή την «Όμορφη πόλη», συγγνώμη που το λέω για τους συναδέλφους μου που δεν αναφέρονται ποτέ στο όνομα μου, καλά κάνουν οι άνθρωποι, δεν με νοιάζει πια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βογιατζής και πρόσθεσε:

«Αλλά δεν αναφέρει κανένας ότι το τραγούδι αυτό το πρωτοτραγούδησε ο Βογιατζής και το έκανε γνωστό στην Ελλάδα. Όταν με φώναξαν να τραγουδήσω για τις ανάγκες μιας ταινίας το «Σου το πα μια και δυο και τρεις», εντάξει καλό ήταν αλλά… Με έπεισαν λέγοντας μου ότι θα παίξει μπουζούκι ο Ζαμπέτας! Εγώ τον Ζαμπέτα τον έβλεπα σαν ένα θηρίο του μπουζουκιού, έναν συνθέτη που ήταν οργανοπαίκτης και αναρωτήθηκαν αν όντως θα μου παίξει εμένα. Δέχθηκα λοιπόν να πω αυτό το τραγούδι και το βάλαμε στην ταινία».