Γιαννακόπουλος: Αναλαμβάνω τον Ιούνιο, ξανά στην κορυφή ο Ερασιτέχνης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε ως το τέλος Απριλίου για να παραλάβει τα στοιχεία που ζήτησε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση της κατάστασης.

58e54e301dc5245c298b471b

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογραμμίζει ότι η δική του εμπλοκή θα περιοριστεί στην οικονομική ενίσχυση, και σημειώνει ότι θα περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να «τρέξουν» το σωματείο, ενώ αναφορά γίνεται και στο μείζον θέμα του γηπεδικού.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Όπως είχα δηλώσει προ ημερών, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και η Παναθηναϊκή μου συνείδηση, με οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσω μια σειρά ενεργειών ώστε ο Σύλλογος να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Έχω ήδη γνωστοποιήσει επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού Α.Ο. μέσω επιστολής, την επιθυμία μου να στηρίξω μία νέα διοίκηση με ανθρώπους που εμπιστεύομαι, με στόχο την εξυγίανση του Συλλόγου και την επιστροφή του στην κορυφή.

Στην επιστολή έχω ζητήσει τα πλήρη στοιχεία για τα οικονομικά του Συλλόγου όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο αλλά και τα συνολικά χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες, καθώς και τις ρυθμίσεις αυτών.

Ζητήθηκε επίσης μεταξύ άλλων η έκθεση της Deloitte, οι φάκελοι για το γηπεδικό και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, τυχόν συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση ακαδημιών ή τμημάτων υποδομών του Συλλόγου μας αλλά και τυχόν αντίστοιχες συμβάσεις εσόδων.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους κκ. Γιώργο Ελμαλή, Ηλία Κατσογιάννη και Στέφανο Αυγουλέα, οι οποίοι έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και αφού λάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση της κατάστασης του Συλλόγου.

Έχει ζητηθεί τα στοιχεία να δοθούν στην Ομάδα Εργασίας άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι μετά το τέλος Απριλίου, ώστε τον Μάιο να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τους και τον Ιούνιο να είμαστε έτοιμοι για τις διαδικασίες αλλαγής διοίκησης και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για το πλάνο εξυγίανσης, και τους αγωνιστικούς στόχους της νέας σεζόν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες δηλώσεις της παρούσας διοίκησης ότι από την ημέρα που έχουν αναλάβει, υπάρχει απομείωση του χρέους κι επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καρπωθούμε τον κόπο ή και τις επιτυχίες άλλων, πρόθεση μου είναι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση να αναλάβουν με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των τμημάτων.

Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά θεωρούμε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. πολύ σοβαρή υπόθεση. Κατόπιν τούτου και λόγω των ιδιαίτερα βεβαρημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μου αλλά και της προσωπικής ενασχόλησης μου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η στήριξη μου στη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα είναι κυρίως οικονομική, περιβάλλοντας ταυτόχρονα με απόλυτη εμπιστοσύνη τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να τρέξουν τον Σύλλογο και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι αφορά στο γηπεδικό, η άποψη μου είναι γνωστή: Η εκτόξευση του Παναθηναϊκού μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συστέγαση όλων των τμημάτων. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το πλέον ταλαιπωρημένο από όλη αυτή τη διαδικασία τόσων ετών αλλά και αυτό που θα επωφεληθεί κυρίως από τη λύση στο γηπεδικό.

Ως εκ τούτου προτείνω στην ΠΑΕ να είναι στη θέση του οδηγού για την επιλογή της τοποθεσίας και την υλοποίηση του project, με την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη να ακολουθούν.

Εξυπακούεται ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξει η ΠΑΕ να ενεργήσουν σχετικά με το συγκεκριμένο project θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής κι εμπιστοσύνης των διοικήσεων ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη. Είναι αυτονόητο ότι η ΚΑΕ θα αποδεχτεί τις όποιες αποφάσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι με τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού και τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων η “Μάνα του Λόχου” θα επιστρέψει ξανά στην κορυφή!».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…