Γιάννα Παπαδάκου: Η κατάθεση Μανιαδάκη καταρρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος μας

«Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που εξετάζουν την υπόθεση της «σκευωρίας» οφείλουν να αποκαταστήσουν την τιμή της δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Στο Κόκκινο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου η οποία και αυτή διώκεται, μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη (documento) με στόχο το κουκούλωμα της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων που στη χώρα μας συμμετείχαν στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS. 

NewsRoom 12/05/2022 | 22:11

Η κατάθεση του Μανιαδάκη, του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα που προσπάθησε το 2019 να διαφύγει από την Ελλάδα και ήταν ο πληροφοριοδότης του FBI για το σκάνδαλο Novartis, καταρρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος μας για τη δήθεν σκευωρία, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η κα Παπαδάκου εξήγησε ότι θα ζητήσει αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Μανιαδάκη οποίος ουσιαστικά αποδόμησε το σε βάρος της κατηγορητήριο περί σκευωρίας και συμμορίας. 

Ο Μανιαδάκης όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια ποιες είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις του με τη Δικαιοσύνη απάντησε μεταξύ άλλων ότι του έχει ασκηθεί δίωξη το 2019 - αν του ασκήθηκε μετά το 2020 - για συμμετοχή σε δωροδοκία πολιτικού προσώπου, κατά πάσα πιθανότητα αυτή αφορά τον κ. Λοβέρδο, σημείωσε η κα Παπαδάκου και εξήγησε πως σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη για την υπόθεση αυτή έχει ήδη απολογηθεί δεν του επιβλήθηκε ομόφωνα κανένας περιοριστικός όρος.

Δεν ρωτήθηκε όμως τι επιρροή είχε ο Μανιαδάκης προς τους υπουργούς, μπορούσε να τους επηρεάσει για τις τιμές; Και η κα Παπαδάκου εξήγησε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που της είχε παραχωρήσει χαρακτηριστικά της είπε ότι στα μέλη της Τρόικας τον πήγε ο Μανιαδάκης που ήξερες τους τροϊκανούς».

Ο Μανιαδάκης δεν είχε επαφές με γιατρούς και συνταγογραφήσεις οι συναντήσεις του με τους υπουργούς προφανώς και αφορούσαν τις τιμολογήσεις των φαρμάκων, άλλωστε ήταν σύμβουλος στα υπουργεία. Ήταν σύμβουλος για το θέμα των τιμών και του καταλόγου των φαρμάκων που προσπαθούσε να τον διαμορφώσει με τους υπουργούς σύμφωνα με τα κελεύσματα της Τρόικας. Αυτός ήταν ο ρόλος του, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Παπαδάκη και επισήμανε ότι η χώρα μας «έχει μπει στο μικροσκόπιο» μετά από όλα όσα έχουν ακουστεί στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ από δημοσιογράφους που διώκονται και εισαγγελικούς λειτουργούς για την συγκάλυψη του συγκεκριμένου σκανδάλου. 

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που εξετάζουν την υπόθεση της «σκευωρίας» οφείλουν να αποκαταστήσουν την τιμή της δικαιοσύνης, να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει αγωγή κατά της NOVARTIS και να ζητάει αποζημίωση καθώς αυτή η φαρμακοβιομηχανία έφαγε εκατομμύρια από το υστέρημα του ελληνικού λαού, επισήμανε η κα Παπαδάκου.