Newsroom

Newsroom

Για "τρύπα" εκατομμυρίων κατηγορούνται υπάλληλοι του δήμου Σερρών

Στο δικαστήριο Σερρών οδηγούνται μέσα στις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των προηγούμενων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ).…

1 264

Στο δικαστήριο Σερρών οδηγούνται μέσα στις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των προηγούμενων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ).
Από τις 25 Φεβρουαρίου λοιπόν θα πάνε στον εισαγγελέα μέλη των διοικήσεων από το 1994 έως το 2012 με την κατηγορία ότι για 18 χρόνια δεν εισέπρατταν τιμολόγια νερού από την περιοχή του Αγίου Ραφαήλ Σερρών όπου μένουν Ρομά.
Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών τόνισε χαρακτηριστικά «κανείς δεν τολμούσε να πάει στην εν λόγω γειτονιά».
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Δημοτικής επιχείρησης. Η βασική κατηγορία που ερευνάται από τις δικαστικές αρχές είναι αυτή της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία πολίτη και υπαλλήλου της ΔΕΥΑΣ.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Νίκος Σαφαρίκας επεσήμανε πως η ζημιά ξεπερνά τις 300.000 ανά έτος, ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν υφίσταται στην πραγματικότητα η ζημία αυτή», καθώς η τιμή του κυβικού δεν ανέρχεται στα 3 ευρώ, αλλά στα 0,88.
Κατέληξε δε επισημαίνοντας πως η είσπραξη  «δεν είναι του φορέα αλλά της Πολιτείας, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περιοχές όπου οι Ρομά δεν πληρώνουν τα τιμολόγια του νερού και είναι αδύνατον να εισπραχτούν».