Newsroom

Newsroom

Μάχη για να μην φτάσει στην Οινόη – Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή

Τρία πύρινα μέτωπα απειλούν τους οικισμούς της Μάνδρας

5358780 0

UPDATE 12:00 

Τρία είναι πλέον τα πύρινα μέτωπα που απειλούν οικισμούς της Μάνδρας, την ώρα που τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία και να επιχειρήσουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, το ένα από τα τρία μέτωπα απειλεί τον οικισμό Άγιο Σωτήρα, την ώρα που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από τις Αρχές.

Αντιδήμαρχος Μάνδρας: Το μέτωπο είναι μεγάλο-Το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο

UPDATE 10:15 

Σύμφωνα με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται κυρίως στην ανατολική πλευρά, στην τοποθεσία του Παλαιοχωρίου, το οποίο μαζί με τον οικισμό Θέα εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα.

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους

Ακόμα ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους των Βιλίων, καθώς τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική το Σάββατο δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Σήμερα Τετάρτη η κατάσταση κρίνεται σαφώς καλύτερα καθότι μεσολάβηση μια ολονύχτια και τιτάνια μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, σήμερα η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν χθες Τρίτη μήνυμα για εκκένωση.

Χάρη στις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσω πυρόσβεσης που επιχειρούσαν ασταμάτητα χθες, η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό στα Βίλια και καίει στην κορυφογραμμή

Σύμφωνα με πληροφορίες των ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η φωτιά, νωρίς το πρωί, έχει «κατέβει» χαμηλά και απείχε 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς και βρισκόταν μέσα σε σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κίνδυνος επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Στο δρόμο προς τον οικισμό Θέα, τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό για να επιχειρήσουν καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο ισχυρό μέτωπο φωτιάς, τα περισσότερα εναέρια μέσα θα κινηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων, ελπίζοντας έτσι άμεσα να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο που ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»