Για τον ΣΚΑΪ ο Γρηγορόπουλος απλώς… πέθανε (εικόνα)

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο ΣΚΑΪ έσπευσε δια των πρωτοκλασάτων στελεχών του να υπερασπιστεί τον καταδικασμένο φονιά Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Την εποχή εκείνη, μια ημέρα μετά τη δολοφονία συγκεκριμένα, Παπαχελάς, Πορτοσάλτε και Κοσιώνη μιλούσαν για επεισόδια και για μια παρέα παιδιών που επιτέθηκαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους και αναρωτιόνταν αν θα έπρεπε οι αστυνομικοί ν’ αφήσουν αναπάντητη τη σε βάρος τους λεκτική βία.

Διαβάστε σχετικά: Όταν ο ΣΚΑΪ ξέπλενε τον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (video)

Από την εποχή εκείνη πέρασαν εννέα ολόκληρα χρόνια. Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με το δικαστήριο να κρίνει πως δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και μάλιστα με δόλο, ενώ ποινή δέκα ετών επεβλήθη και στον Βασίλη Σαραλιώτη ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Κορκονέα.

Για τον ΣΚΑΪ ωστόσο δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Έτσι μόνο μπορούμε να εξηγήσουμε τον τίτλο που χρησιμοποίησε το κανάλι του Φαλήρου στην πρωινή εκπομπή κατά την παρουσίαση της είδησης για την επέτειο των εννέα χρόνων από τη δολοφονία.

Για τον ΣΚΑΪ λοιπόν, όπως μαρτυρά η παρακάτω φωτογραφία δεν υπάρχει δολοφονία. Ούτε δολοφόνος προφανώς. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος απλώς πέθανε. Πώς δεν ξέρουμε. Πάντως σφαίρα αστυνομικού όπλου δεν φαίνεται να τον χτύπησε. Τι κι αν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα εννέα χρόνια μετά. Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί την ίδια ρητορική που ακολουθούσε και την επομένη της δολοφονίας…