Για τον Κικίλια, ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία είναι ο Ρουβίκωνας (video)

Η χθεσινή παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «'Αγιος Σάββας» προκάλεσε την οργή του Βασίλη Κικίλια, προχωρώντας σε έναν αρκετά βαρύ χαρακτηρισμό

kikilias 1

Οργισμένος με την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», που πραγματοποιήθηκε χθες, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει την αναρχική συλλογικότητα «ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία».

Ενώ ο χαρακτηρισμός αυτός ακούγεται αρκετά βαρύς για μια συλλογικότητα που πετάει τρικάκια και μπογιές ενώ στο παρελθόν η ελληνική κοινωνία έχει γεννήσει τάγματα εφόδου που δολοφονούν, η επιθετική τοποθέτηση του κ. Κικίλια μάλλον έχει να κάνει με τα… «προηγούμενα» που έχει με την εν λόγω ομάδα, καθώς λίγες ημέρες πριν, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πετάξει τρικάκια και μπογιές στο γραφείο του υπουργού, με τον ίδιο να απαντάει πως «δεν τρομοκρατείται». 

«Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους, και να κάνουν σόου. Σόου! Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός Υγείας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «δεν ντρέπονται λιγάκι να τολμούν να μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πάει για να θεραπεύσει τον πόνο της».

Το γεγονός που πυροδότησε την «έκρηξη» Κικίλια, είναι η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, στους Αμπελόκηπους, με τα μέλη του Ρουβίκωνα να μπαίνουν στο νοσοκομείο, να φωνάζουν συνθήματα και στη συνέχεια να αποχωρούν.

Σε ανάρτηση της αναρχικής συλλογικότητας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά την παρέμβαση, έκαναν λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση και για απολύσεις που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου στοχοποιεί και δαιμονοποιεί τη συσπείρωση των εργαζομένων σε σωματεία και προσφεύγει απροκάλυπτα σε συνδικαλιστικές διώξεις. Έτσι λοιπόν, καταργείται το αυτονόητο ότι ένα νοσοκομείο, από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά όπως είναι το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” από το οποίο κρέμονται χιλιάδες ζωές ανθρώπων που νοσούν, θα λειτουργεί και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σωστά και στελεχωμένο χωρίς ελλείψεις»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…